пʼятниця, 27 грудня 2013 06:25

Держдепартамент США взяв "на мушку" справу побиття Чорновол

Держдепартамент США взяв "на мушку" справу побиття Чорновол

Державний департамент США поширив заяву, у якій висловлює глибоке занепокоєння "появою моделі цільового насильства та залякування активістів та журналістів, що брали участь чи висвітлювали протести на Євромайдані".

"Особливе занепокоєння викликає брутальне побиття журналістки Тетяни Чорновол", - йдеться у заяві, передає "Голос Америки".

США закликають уряд України "дотримуватися своїх зобов'язань в рамках ОБСЄ та переконатися, що в країні поважають права людини, включно з фундаментальним правом на свободу слова та зборів, верховенство права та інші демократичні принципи".

"Ми cпонукаємо уряд України відправити недвозначний сигнал, що він не буде терпіти насильства проти критиків уряду та тих, хто працює з метою створення сучасної, демократичної та процвітаючої України", - заявляє Державний департамент США.

"Сполучені Штати, разом з нашими європейськими партнерами, продовжуватимуть уважно спостерігати за розслідуванням цієї та інших справ", - йдеться у заяві.

Зараз ви читаєте новину «Держдепартамент США взяв "на мушку" справу побиття Чорновол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути