вівторок, 21 грудня 2010 09:26

Державний борг України досяг критичної межі - Кінах

Державний борг України досяг критичної межі - Кінах

Простим людям бюджет дасть прогнозованість ситуації.

Про це сказав народний депутат від фракції Партії регіонів Анатолій Кінах, передає ІМК.

Також, говорячи про те, що саме дасть прийняття бюджету для українців, Кінах наголосив: "Однозначно ми не будемо заморожувати виплати з точки зору того, що було в попередні роки, коли навіть не індексувались мінімальні виплати на поточну інфляцію, і в бюджеті сьогодні закладено, що все буде проіндексовано на темпи інфляції, які прогнозуються до 9%".

За словами політика, потрібно формувати прогнозовану валютно-курсову політику, і тому в бюджеті закладений середньозважений курс 7,95 грн за долар.

"Це буде не просто. І однозначно, потрібно робити все, щоб захищати свій внутрішній ринок, підтримати експортера. І не дозволяти, щоб за межами доходної частини бюджету знаходились мільярди гривень, і не працювали в інтересах суспільства", - додав Кінах.

За словами Кінаха, серед проблем, які турбують владу є те, що Україна за останні 3 роки, незалежно від урядів, різко збільшила свій державний борг.

"На жовтень поточного року сумарний державний борг України складає біля 51 млрд доларів, і для того, щоб обслуговувати цей борг в проекті бюджету 2011 року ми вимушені закласти десь порядку 23 млрд грн на його обслуговування і біля 62-63 млрд на погашення. Ці 85 млрд – четверта частина нашої консолідованої доходної частини", - розповів політик.

Він наголосив, що така сума – це вже критична межа.

"Я впевнений, що в умовах України сумарний державний борг не повинен перебільшувати 40% від ВВП. І в проекті закладається мета знизити це навантаження, і не можна допускати, щоб держава таким чином нарощувала борги, бо за це будуть розраховуватись вже наші наступні покоління. Через бюджет-2011 цю тенденцію потрібно припиняти", - додав Кінах.

Зараз ви читаєте новину «Державний борг України досяг критичної межі - Кінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути