Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2018 12:23

Держадвокат Януковича виправдався за демарш у суді

Держадвокат Януковича виправдався за демарш у суді
Державний адвокат у справі екс-президента Віктора Януковича вважає, що суддя порушує закон. Фото: ZIK

Суддя Оболонського районного суду Києва Владислав Дев'ятко порушив закон, коли призначив екс-президенту Віктору Януковичу державного захисника. Про це заявив державний адвокат Віктор Овсянников агентству "Інтерфакс-Україна".

"Суддя не надав слово мені як адвокату підзахисного, не вислухав мою думку, чи довіряю я складу суду, можливо, маю якісь клопотання, а просто перейшов до судових дебатів, проігнорувавши вимоги Кримінального процесуального кодексу. Суд не має права призначати безкоштовного державного захисника, коли обвинувачуваний має платних адвокатів, і цим порушує закон України про безоплатну правову допомогу.

В ухвалі суд просить забезпечити безперервну участь безкоштовного захисника навіть у випадку присутності оплачуваного адвоката. Тобто суддя Дев'ятко вважає, що він має право переписувати закон України?"

Держадвокат не зустрічався із справами про держзраду.

"Я стежу за цим процесом, читаю все, що про нього пишуть у пресі, тому що вважаю, що будь-який адвокат має знати, що відбувається в цій справі. Це виключно професійний інтерес як адвоката, я таких справ щодо державної зради раніше не мав".

Адвокат має намір прибути до суду о 14:00 на продовження засідання й озвучити там свою позицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Януковича не дають розпочати дебати

Сьогодні Оболонський районний суд Києва не зміг розпочати дебати у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича через його адвокатів, які вийшли із залу. Екс-президента обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ. Йому загрожує довічне ув'язнення. 5 липня 2017 року в ефірі російського "Першого каналу" Янукович заявив, що не хоче брати участь у судовому процесі.

Зараз ви читаєте новину «Держадвокат Януковича виправдався за демарш у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути