Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2018 10:44

Адвокати Януковича не дають розпочати дебати

Адвокати Януковича не дають розпочати дебати
Суд над екс-президентом Віктором Януковичем знову не дали провести адвокати президента-утікача. Фото: 5 канал

Оболонський районний суд Києва не зміг розпочати дебати у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича через його адвокатів, які вийшли із залу.

На початку засідання захисники Януковича – приватний Олександр Байдик і державний Віктор Овсянников клопотали про допит свідка екс-прем'єра Миколи Азарова.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко нагадав, що стадія клопотань закінчена та надав слово у дебатах прокурору. Захисник Байдик став перекрикувати його.

"Прокуроре, припиніть дебати! Перестаньте порушувати закон. Це порушення права на захист! Прокуроре, припиніть дебати".

Згодом він підійшов до прокурора і почав кричати вже біля нього.

Суддя Дев'ятко закликав прокурора припинити виступ, оскільки адвокат порушував судове засідання. Він також попередив захисника Януковича, що якщо він і надалі так поводитиметься, то його видалять із суду.

Після цього обидва адвокати встали і вийшли. Суддя оголосив перерву до 14:00.

Прокурор назвав такі дії адвокатів "неприпустимою практикою" і закликав суд звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів "щодо дій Сердюка, Байдика та інших".

Суддя Дев'ятко заявив, що повідомить Центр надання вторинної правової допомоги.

"Негайно повідомлю Центр надання безоплатної вторинної правової допомоги у Києві, що захисник, призначений за рахунок держави, без дозволу суду покинув судове засідання. Суд проситиме або забезпечити його прибуття, або ж виконати рішення суду та призначити захисника, який захищатиме інтереси обвинуваченого, а не влаштовуватиме те, що ми бачили щойно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд проігнорував заяви нового адвоката Януковича

Вчора Оболонський райсуд не зміг почати дебати через демарш адвокатів Януковича, які пішли з судового засідання. На їхнє місце прийшов новий - Олександр Байдик, який хотів попросити час на ознайомлення із справою. Суд призначив Януковичу держзахисника.

30 липня у справі про держзраду Віктора Януковича повинні були розпочатися судові дебати. Через неявку адвокатів засідання перенесли на 31 липня. Екс-президента обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ. Йому загрожує довічне ув'язнення. 5 липня 2017 року в ефірі російського "Першого каналу" Янукович заявив, що не хоче брати участь у судовому процесі.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Януковича не дають розпочати дебати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути