четвер, 15 квітня 2010 18:32

Депутати не захотіли, щоб мерів обирали у два тури

Депутати не захотіли, щоб мерів обирали у два тури

Верховна Рада відмовилася запровадити обрання мерів міст з населенням від 75 тис. осіб шляхом підтримки кандидатів більш ніж 50% виборців, що проголосували на виборах (за мажоритарною системою абсолютної більшості).

За ухвалення відповідного законопроекту N3051-1 у другому читанні проголосували 194 депутати при мінімально необхідних 226.

Таким чином, Рада відмовилася встановити, що обраним мером вважається той кандидат в мери, який отримав на виборах більш ніж половину голосів виборців, що взяли участь в голосуванні.

Законопроектом пропонувалася вилучити із закону норму про можливість голосування виборців на виборах мерів міст проти всіх.

Нагадаємо, в травні 2009 року Рада ухвалила в першому читанні цей законопроект ("Про внесення змін до закону "Про вибори депутатів Верховної ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів" (про обрання міських голів за мажоритарною системою абсолютної більшості))", передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не захотіли, щоб мерів обирали у два тури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути