Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2011 10:47

Депутати зобов'язали вивішувати червоний прапор 9 травня разом з державним

Депутати зобов'язали вивішувати червоний прапор 9 травня разом з державним

Червоний прапор з серпом і молотом на вулицях українських міст 9 травня тепер є обов'язковим.

Парламент прийняв закон, згідно з яким прапор Перемоги - червоний прапор, практично ідентичний держпрапору СРСР, має використовуватися під час святкування Дня Перемоги і днів визволення окремих міст поряд з держпрапором України, пише "Сегодня".

Обидва прапора повинні вивішувати на будівлях, а також використовувати під час усіх заходів, які проводять органи держвлади і місцеві ради.

Закон ще має підписати президент, але в Партії Регіонів упевнені, що за цим затримки не буде.

"Це свята для всіх нас пам'ять про нашу велику перемогу, тому про вето не може бути й мови", - заявив перший заступник глави фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

"Це рішення - розуміння того, що інших об'єднуючих символів і міфів у країни немає", - додав політолог Вадим Карасьов.

Відзначимо, рішення Ради є обов'язковим для всієї України. Проте на Галичині його виконувати не збираються.

"У нас вже є рішення облради про те, що на території Івано-Франківської області підняття червоного прапора заборонено. Воно було прийнято раніше, ніж закон Верховної ради, а закон зворотної сили не має", - сказав глава облради Олександр Сич.

Нагадаємо, що копії прапора СРСР в обов'язковому порядку повинні вивішуватися на будівлях державних установ Одеси під час святкових заходів, присвячених перемозі у Великій Вітчизняній війні.

Пізініше, Житомирська обласна рада прийняла рішення вивішувати 9 травня в День Перемоги червоні радянські прапори на адміністративних будівлях в області.

Днями в Івано-Франківську радянські прапори оголосили поза законом. За словами міського голови, "під серпасто-молоткастим прапором вбивали, мордували і морили голодом мільйони українців, а таке рішення міської ради буде належним вшануванням усіх жертв тоталітарного режиму".

Зараз ви читаєте новину «Депутати зобов'язали вивішувати червоний прапор 9 травня разом з державним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути