субота, 02 липня 2011 17:15

Депутати збираються підняти прохідний бар'єр на виборах?

Депутати збираються підняти прохідний бар'єр на виборах?

Лідери фракцій більшості узгодили один з ключових моментів майбутнього закону про вибори: прохідний бар'єр для партій буде становити 4%. Про це пише Сегодня, посилаючись на свої джерела.

"Втім, цього можна було очікувати: бар'єр в 5%, швидше за все, пропонувався саме для того, щоб КПУ в кінцевому підсумку погодилася на 4% замість нинішніх 3%. Блок Литвина навіть і 3% навряд чи подолає, а тому у нього шлях один - зливатися з Партією регіонів. Також практично ясно, що на виборах не буде блоків і графи "проти всіх" у бюлетенях. Узгодженої вважається і змішана система виборів (50% депутатів - від партій, 50% - по мажоритарних округах), однак, за нашою інформацією, керівництво фракції ПР розглядає можливість виборів за відкритими списками", - пише видання.

На відміну від закону про вибори, інші ключові законопроекти останніх тижнів - на порядку денному наступного тижня: друге читання пенсійної реформи та закону про скасування техогляду, повторне друге читання закону про держзакупівлі.

"Якщо встигнемо прийняти все за четвер і п'ятницю, тоді парламент піде на канікули вчасно, - розповів регіонал Чечетов. - Але з прийняттям пенсійної реформи можуть бути проблеми, тому можливо, що Кабмін попросить Раду попрацювати ще один тиждень. У будь-якому випадку, ці три закони треба приймати до канікул".

Зараз ви читаєте новину «Депутати збираються підняти прохідний бар'єр на виборах?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути