Ексклюзиви
четвер, 09 червня 2011 18:53

БЮТ турбується за парламентське майбутнє Тягнибока і Симоненка

БЮТ турбується за парламентське майбутнє Тягнибока і Симоненка

Фракція "БЮТ-Батьківщина" не буде підтримувати оприлюднений Міністерством юстиції проект закону України "Про вибори народних депутатів України", оскільки не хоче, щоб за бортом парламенту опинились інші політичні сили, окрім Партії регіонів.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від БЮТ Михайло Волинець.

За словами Волинця, просуваючи цей законопроект, влада намагається залишити за межами Верховної Ради нові політичні сили.

"Це не дуже добре для України, тому що влада намагається закріпити монополію Партії регіонів. Крім того, вони не звернули увагу на деякі зауваження Венеціанської комісії. Де їм вигідно, вони пересмикнули і використали норми на свою користь. Це маніпуляція, своєрідна технологія", - вважає "бютівець".

Парламентарій додав, що у зазначеному законопроекті залишились закриті партійні списки.

"Янукович та його оточення не впевнені у своєму майбутньому. Запроваджуючи мажоритарні округи, вони залучать адміністративний ресурс. Навіть Тимошенко, за високого особистого рейтингу, може бути знята з виборчих перегонів. Це як у Білорусі, де Лукашенко чинить, що хоче і ставить інших перед фактом", - додав опозиціонер.

Він запевнив, що фракція БЮТ не буде підтримувати цей законопроект.

"Він антидемократичний. Ми не зацікавлені, щоб за бортом залишались інші політичні сили. Сьогодні влада залишить інших, а завтра справиться із БЮТом", - пояснив Волинець, додавши, що запропонований у законопроекті 5-відсотковий прохідний бар'єр є також необґрунтовано піднятим. 

Нагадаємо, 27 травня на сайті Міністерства юстиції України був оприлюднений "технічний" проект закону України "Про вибори народних депутатів України", який був допрацьований за підсумками проведених обговорень.

Законопроект передбачає змішану пропорційно-мажоритарну систему і прохідний бар'єр в 5%, а також скасовує графу "Проти всіх" у бюлетені для голосування. 

Зараз ви читаєте новину «БЮТ турбується за парламентське майбутнє Тягнибока і Симоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути