Ексклюзиви
понеділок, 06 червня 2011 11:47

Янукович боїться втратити парламент - Гриценко

Янукович боїться втратити парламент - Гриценко

Президент України Віктор Янукович боїться втратити контроль над парламентом.

Про це заявив голова парламентського Комітету з питань національної оборони і безпеки, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, повідомила партійна прес-служба.

"Потрібно скасувати практику, коли вожді формували партійні списки", - вважає політик.

На думку народного депутата, варто запровадити відкриті партійні списки, коли загальний список фракцій у парламенті створюється не вождем, а за підсумками виборів.

"Такі законопроекти реєструвалися в парламенті, але президент хоче внести свій. Ключове питання - це прохідний бар'єр. Коли половина парламенту обирається в мажоритарному окрузі, то заявлені 5% насправді є 10%", - зазначив Гриценко.

За його словами, страх отримати свіжі ідеї і свіжу політику для влади домінує. "Янукович відчуває, що рейтинг падає неухильно і боїться, що парламент буде йому не підконтрольний", - підкреслив парламентарій.

Нагадаємо, міністр юстиції України Олександр Лавринович представив законопроект про вибори до Верховної Ради, що передбачає змішану пропорційно-мажоритарну систему і прохідний бар'єр в 5%. 

Зараз ви читаєте новину «Янукович боїться втратити парламент - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути