понеділок, 30 липня 2012 23:16

Депутати збиралися сьогодні вирішувати значно серйозніші питання, аніж мова - експерт

Депутати збиралися сьогодні вирішувати значно серйозніші питання, аніж мова - експерт
Фото: gazeta.ua

Верховна Рада зібралася на позачергову сесію, аби вирішити набагато серйозніші питання, аніж мова.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика", політолог Костянтин Матвієнко.

Він переконаний, що позачергова сесія потрібна була владі, аби ратифікувати договір про зону вільної торгівлі з країнами СНД.

"Це (ратифікація угоди про ЗВТ з країнами СНД парламентом — ред.) доволі символічно, але все таки це була жорстка вимога Путіна на зустрічі із Януковичем, адже Путіну треба демонструвати хоч якийсь рух у збиранні земель", - пояснив він.

Матвієнко додав: "Відповідно, Росія вже є членом СОТ. З країнами СНД, навіть з тими, хто не є членами цієї угоди про ЗВТ, у нас є угоди про зону вільної торгівлі. Крім того, ця угода, яку ратифікували сьогодні, визначила величезну кількість вилучень, що для України прямо невигідно. Але це був такий от жест від Путіна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не збирається змінювати дату з'їзду через "незаконну" сесію Ради

Експерт підкреслив, що сьогодні у Верховній Раді вирішувалися досить серйозні питання, які не завжди були на користь країні. Матвієнко пояснив:

"Там потрібні було дати державні гарантії на мільярдні кредити з Китаю. Крім того, при рішенні щодо китайських кредитів, нардеп Лук'янов запропонував таким чином: що юридичному управлінню Верховної Ради внести необхідно редакційні та юридично-технічні зміни. Тобто, виходить, що депутати голосують не закон, а болванку".

Експерт підкреслив, що парламент має приймати закон остаточно, після чого внесення будь-яких змін до нього неможливе.

"Там тільки можна кому поставити, якщо це не змінює змісту документу, чи літеру у слові виправити — оце означає редакційні зміни. А що таке юридично-технічні зміни до закону? Це відкриває шлях до колосальної фальсифікації волевиявлення самих народних депутатів", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин таки підпише "мовний" закон і залишиться спікером ВР - ЗМІ

Нагадаємо, що сьогодні розпочалася позачергова сесія Верховної Ради. НА ній мали вирішити питання відставки спікера Володимира Литвина та подальшу долю "мовного" закону. Натомість, під завершення сесії депутати проголосували за ратифікацію угоди щодо зони вільної торгівлі з країнами СНД.

За таке рішення проголосувало 260 парламентарів. Під час розгляду цього питання у сесійній залі були присутні члени Уряду на чолі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

Зараз ви читаєте новину «Депутати збиралися сьогодні вирішувати значно серйозніші питання, аніж мова - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути