четвер, 22 червня 2006 16:15

Депутати Запорізької облради надали російській мові статус регіональної

Запорізька обласна рада надала російській мові статус регіональної на території області. Відповідне рішення прийняли депутати облради на сесії в четвер, 22 червня.

За нього проголосували 82 з 105 присутніх на засіданні депутатів.

- Запорізька обласна рада вирішила констатувати, що російська мова на території області у визначенні Європейської Хартії регіональних мов або мов меншостей... є регіональною мовою, - сказано в рішенні облради.

Відповідно до рішення, облрада, її комісії, президія й апарат, можуть поряд з українською використовувати російську (регіональна мова), а також публікувати свої рішення двома мовами.

Також депутати облради прийняли звернення до депутатів Верховної Ради із пропозицією розглянути законопроект про внесення змін до Конституції України щодо надання російській мові статусу другої державної.

До Запорізької ОДА пройшли: Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, блок Наталі Вітренко "Народна опозиція", партія "Народний Союз Наша Україна", Комуністична партія, "Опозиційний блок "НЕ ТАК!", Народний блок Литвина й партія "Віче", пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Запорізької облради надали російській мові статус регіональної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути