середа, 22 лютого 2012 14:39

Депутати розказали, що робити із бомжами

Депутати розказали, що робити із бомжами

"Бютівець" Андрій Павловський вважає, що прем'єр Микола Азаров ініціює перерахунок безпритульних через проведення в Україні чемпіонату з футболу Євро-2012.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Азаров по суті і по духу – радянська людина. Він пам'ятає, що робили із соціальними елементами у 1980-х роках у Москві та Києві. Цих людей збирали, примусово вивозили за сто перший кілометр з великих міст, аби їх не побачили іноземці. Наступним кроком буде постанова уряду про те, щоб насильно зібрати всіх бомжів, вивести їх у табір. Після Євро вони втечуть назад у міста", - зазначив депутат.

Павловський наголосив, що безпритульні все рівно залишаються членами суспільства.

"Соціальна функція держави як раз полягає в тому, аби піклуватися про таких людей. Але це не має бути примусово. Мають бути відповідні центри по роботі із такими людьми, соціальні гуртожитки, де вони при бажанні можуть хоча б у мороз прийти обігрітися. А не так, як було цієї зими: вночі можна було переночувати, а о восьмій ранку цих людей виганяли на тридцятиградусний мороз, бо центри закривалися", - зауважив політик.

У свою чергу "регіонал" Ярослав Сухий наголосив, що безпритульні – це дуже гостра проблема. "Сьогодні нам потрібно всього 69 мільйонів гривень для завершення спорудження притулків в кожному обласному центрі. Гроші в бюджеті є. Це невелика сума. Такі притулки є в кожній країні. У Швейцарії вони виглядають як звичайний студентський гуртожиток. Люди стають бомжами в силу різних причин. Соціальні працівники їх всіх знають.  Ми навіть за собак турбуємося, а це ж люди", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Депутати розказали, що робити із бомжами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути