пʼятниця, 12 червня 2009 18:21

Депутати "вибили" для свого утримання ще 88 мільйонів гривень

Депутати "вибили" для свого утримання ще 88 мільйонів гривень

Додаткові кошти від підвищення акцизу на пиво Верховна рада має намір спрямувати не тільки на закупівлю інсуліну, а й на утримання свого апарату.

Про це йдеться в переданому на підпис Президентові проекті закону про внесення змін до держбюджету на 2009 рік.

Згідно з цим законопроектом, змінами до держбюджету передбачено не тільки заявлене раніше фінансування закупівель інсуліну, робіт із забезпечення цілодобового водопостачання Львова і створення "Будинку-музею Т.Г.Шевченка", а й збільшення фінансування апарату ВР на 88 млн грн – з 740 до 837,8 млн грн. Зокрема, фінансування законотворчої діяльності ВР збільшене на 58 млн грн – з 413 до 471 млн грн, організаційного, інформаційно-аналітичного і матеріально-технічного забезпечення діяльності ВР – на 7 млн грн., з 157 до 164 млн грн, візитів депутатів за кордон – на 3,5 млн грн, з 5,2 до 8,7 млн грн, обслуговування діяльності ВР – на 23 млн грн, з 76,7 до 100,5 млн грн.

Крім того, фінансова підтримка санаторно-курортного комплексу Управління ВР збільшена на 1 млн грн – до 67,2 млн грн, висвітлення діяльності нардепів через ЗМІ і телебачення – на 3 млн грн, з 6,2 до 9,1 млн грн.

При цьому кошти на закупівлю інсуліну в обсязі 160 млн грн входять у загальнодержавні витрати Міністерства фінансів.

Нагадаємо, 3 червня Верховна рада підвищила акциз на пиво на 93,5% – з поточного рівня 0,31 грн за літр до 0,6 грн за літр. Доходи бюджету за рахунок надходжень від акцизного збору планувалося спрямувати на додаткові витрати, пов`язані із збільшенням кількості хворих цукровим діабетом і впливом цінового чинника на вартість лікування в поточному році. При цьому додаткова дотація місцевим бюджетам на забезпечення лікування хворих цукровим діабетом передбачалася в сумі 160 млн грн.

Крім того, ці кошти планувалося спрямувати на реалізацію заходів з цілодобового водозабезпечення Львова – 105 млн грн; завершення ремонтно-реставраційних робіт і створення музейної експозиції Шевченківського національного заповідника в Каневі "Будинок-музей Т.Г.Шевченка" – 22,5 млн грн.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Депутати "вибили" для свого утримання ще 88 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути