Ексклюзиви
пʼятниця, 10 листопада 2017 15:38

Депутати просять НАБУ розслідувати роботу ГПУ в справі проти Рибалки

Депутати просять НАБУ розслідувати роботу ГПУ в справі проти Рибалки
Фото: Корреспондент.net

Депутати написали колективне звернення від чотирьох народних депутатів, направили його Директору НАБУ Артему Ситнику і наступного тижня планують особисто відвідати НАБУ.

Група народних депутатів підготувала колективне звернення до директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника з вимогою розслідувати факти фальсифікації співробітниками Генеральної прокуратури справ проти члена фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергія Рибалки.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді повідомив народний депутат від фракції "Народний фронт" Тарас Кремінь.

"Вчора ми за матеріалами, опублікованими в ЗМІ, написали колективне депутатське звернення від чотирьох народних депутатів, направили його директору НАБУ Артему Ситнику. Наступного тижня плануємо особисто відвідати НАБУ з вимогою розслідувати можливі фальсифікації справ проти народних депутатів", - повідомив під час брифінгу Кремінь.

Нардеп зазначив, що Сергій Рибалка повинен використовувати всі можливості, щоб захистити своє ім'я, зокрема в судовому порядку.

У свою чергу, народний депутат від "Народного фронту" Вадим Підберезняк додав, що останнім часом поширилася практика використання правоохоронних органів з метою дискредитації окремих політиків, рейдерських захоплень та інших злочинів.

За його словами, дії керівника департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимира Гуцуляка щодо нардепа Рибалки є одним з яскравих прикладів такого зловживання повноваженнями правоохоронних органів.

"Нашого колегу широко дискредитують і всі ці нападки на Сергія Рибалку сфальсифіковані і використовуються у злочинних намірах окремими громадянами", - заявив Підберезняк.

За словами нардепа, у його розпорядженні є факти, які доводять, що Гуцуляк віддавав незаконні вказівки щодо фальсифікації справ проти Рибалки.

Нагадаємо, раніше колишній заступник начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Дмитро Сус розповів про схеми фальсифікації кримінальних справ у ГПУ на прикладі переслідувань народного депутата Сергія Рибалки. В інтерв'ю журналісту Washington Times Тодду Вуду він розповів, що завдання департаменту для реанімації вже закритих кримінальних проваджень для організації масштабного незаконного стеження й інших провокацій проти депутата ставив екс-заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов за дорученням співвласника мережі "АТБ" Геннадія Буткевича за погодженням з Генпрокурором Юрієм Луценком.

Зараз ви читаєте новину «Депутати просять НАБУ розслідувати роботу ГПУ в справі проти Рибалки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути