середа, 18 листопада 2009 14:53

Депутати повернули собі дачу Путіна

Депутати повернули собі дачу Путіна

Верховна Рада України ухвалила постанову N3663 "Про деякі питання управління майном Верховної Ради України". За відповідне рішення проголосували 343 депутати з 424 зареєстрованих в залі.

Постановою передбачається державне майно, яке забезпечувало діяльність ВР, та було незаконно відчужене, повернути у відання апарату парламенту. "Державному підприємству України "Міжнародний дитячий центр "Артек" Державного управління справами протягом двох місяців з моменту прийняття даної постанови, здійснити всі необхідні заходи, щодо оформлення передачі об"єктів рухомого та нерухомого майна пансіонату "Гліцинія" на баланс апарату Верховної Ради України", - говориться, зокрема, в документі, передає РБК-Україна.

Конфлікт навколо пансіонату "Гліцинія" має довгу історію. До 1997 року він перебував на балансі санаторію Верховної Ради "Нижня Ореанда". Потім його передали податковій адміністрації.

У 2004 році Кабмін Віктора Януковича перевів "Гліцинію" в управління ДУСі, якою тоді керував Ігор Бакай.

Після цього пансіонат був закріплений за "Артеком", незважаючи на відстань між ними в 40 кілометрів. Пізніше Бакай надав право дитячому таборові на відчуження пансіонату. У такий спосіб один із найпрестижніших пансіонатів на чорноморському узбережжі був проданий російському ВТБ Банкові.

Вартість будівель і споруд здравниці в договорі купівлі-продажу була оцінена в 77,9 мільйона гривень. Російські ЗМІ тоді писали, що "Гліцинія" повинна стати однієї з літніх резиденцій президента РФ Володимира Путіна.

ВТБ Банк устиг перерахувати Україні третину вартості здравниці, але зміна влади в Україні порушила плани російського президента. Протягом 2005-2008 років українські суди за позовом прокурора Криму Віктора Шемчука прийняли низку рішень, що визнали незаконним відчуження здравниці.

Українську сторону зобов"язали повернути отримані з Росії гроші, а росіян — відмовитися від прав власності. Судді також погодилися відновити статус-кво 1997 року: повернути пансіонат на баланс санаторію Верховної Ради "Нижня Ореанда". Однак проти такого рішення запротестувало ДУС.

І у вересні 2008 року Вищий господарський суд ухвалив рішення на користь ДУС.

Зараз ви читаєте новину «Депутати повернули собі дачу Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути