четвер, 05 вересня 2013 14:02

Депутати не призначать вибори в "проблемних" округах - експерт

Депутати не призначать вибори в "проблемних" округах - експерт
Костянтин Матвієнко. Фото:nks-ua.blogspot.com

Депутати в парламенті не проголосують за встановлення виборів у "проблемних" округах.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог Костянтин Матвієнко.

Експерт висловив думку, що влада буде продовжувати забирати мандати у "неугодних" депутатів, а з датою виборів в 7 округах депутати так і не визначаться.

"Знайдуть якийсь привід. На голосуванні не проголосують, а тим часом влада продовжить позбавляти депутатів мандатів за допомогою суду. Ми вже маємо двох депутатів, яких позбавили мандатів по мажоритарці і двох, яких позбавили по пропорційній системі. Відповідно Власенка і Веревського по пропорційній і Домбровського з Балогою по мажоритарці. І цей спорт влада буде застосовувати дуже широко", - сказав Матвієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк запропонував провести вибори у п'яти округах 8 або 15 грудня

В такий спосіб, на думку експерта, влада буде позбавлятися нардепів, які виступають проти евроінтеграційних законопроектів. Як приклад наводить справу одеського нардепа Ігоря Маркова. Матвієнко також додав, що владі не вигідно проводити вибори у "проблемних" округах.

"У мене особисто є великі сумніви, що це (призначення виборів в округах - Gazeta.ua) буде зроблено, бо влада приречена на програш. Влада не хоче напередодні президентських виборів показати свою слабкість і програти ці всі 7 округів, бо шанси на програш у неї дуже великі, так як вона дуже довго їх (вибори - Gazeta.ua) призначала. Те ж саме стосується і виборів до Київради. Вона теж не хоче їх програти". - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати сьогодні розпочнуть з євроінтеграції, а закінчать виборами

"Опозиції самій насправді не потрібні зараз вибори, бо в них немає ні часу, ні грошей, а в Києві вони просто бояться їх проводити, бо не можуть показати, що вони готові представити єдиний список і єдиного кандидата", - зауважив Матвієнко.

Нагадаємо сьогодні Арсеній Яценюк заявив журналістам, що опозиція вимагає проведення виборів у 5 проблемних округах 15 грудня. Учора від нього лунали заяви про те, що  у четвер по обіді більшість та опозиція узгодять нові дати виборів. Мова йшла про 8, 15, 22 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не призначать вибори в "проблемних" округах - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути