середа, 16 грудня 2009 14:49

Депутати не будуть просити Ющенка проводити нову експертизу аналізів

Депутати не будуть просити Ющенка проводити нову експертизу аналізів
Верховна Рада відмовилася рекомендувати Генеральній прокуратурі провести повторну експертизу аналізів Президента Віктора Ющенка в Україні на предмет його отруєння в 2004 році.

За відповідну пропозицію тимчасової слідчої комісії Ради щодо розслідування обставин отруєння кандидата в Президенти Ющенка проголосувало 177 депутатів при мінімально необхідних 226.

Також Рада відмовилася рекомендувати Генпрокуратурі змінити склад слідчо-оперативної групи з розслідування отруєння Ющенка.

Окрім цього, парламент також не підтримав пропозицію депутата Ради, члена фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" В"ячеслава Кириленка припинити діяльність цієї комісії.

Цю пропозицію підтримали тільки 47 депутатів.

За словами головуючого в Раді під час розгляду цього питання заступника голови парламенту Миколи Томенка, комісія продовжить свою роботу і парламент заслуховуватиме остаточний звіт комісії в березні 2010 року, оскільки, згідно з постановою про створення цієї комісії, термін її діяльності становить 1 рік.

Нагадаємо, наприкінці вересня тимчасова слідча комісія Ради з розслідування обставин отруєння Ющенком в 2004 році вимагала від Генеральної прокуратури і Служби безпеки України порушити кримінальну справу за фактом фальсифікації отруєння Президента діоксином.

Матеріали, що є у комісії, свідчать про термінову необхідність слідчим шляхом перевірити інформацію про те, що зразки крові Ющенка перевозилися у США, де збагачувалися діоксином, після цього кров, розділена на фракції, доставлялася до Австрії, в Центральний шпиталь Відня, а пізніше - поштою анонімно відсилалася в нідерландську лабораторію.

Слідча комісія Ради щодо отруєння Ющенка вважає його розслідування необ"єктивним.

Ющенко вважає, що створення Радою цієї комісії спрямоване на затягування самого розслідування кримінальної справи про отруєння.

На початку червня 2008 року Генпрокуратура заявила про безперечність отруєння Ющенка в 2004 році, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не будуть просити Ющенка проводити нову експертизу аналізів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути