пʼятниця, 08 квітня 2011 09:29

Депутати налітали на мільйони гривень за рахунок українців. Документ

У 2010 році 173 депутати перевищили виділені їм ліміти на безкоштовні авіаперельоти по Україні.

Про це свідчить довідка про використання бюджетних коштів, оприлюднена регламентним комітетом парламенту.

Найбільше налітав минулого року БЮТівець Андрій Сенченко. Нардеп за рахунок скарбниці налітав на 295 тисяч гривень. Хоча згідно до кошторису парламенту кожен з 450 депутатів має право налітати на суму, не більше ніж 26, 8 тисяч гривень

При цьому сам Сенченко відкинув усі звинувачення, зазначивши, що регламентний комітет щось наплутав

"Просто не може бути 200 разів! У нас 52 тижні у році, відповідно 52 польоти в один бік і 52 – в другий", - сказав нардеп

Срібним призером став "бютівець" Олег Радковський. Він за рахунок платників податків налітав на 211 тисяч при ліміті 26 800.

Третій - Василь Горбаль з Партії регіонів. Він використав 203 тисячі гривень на перельоти, при чому більшу частину року Горбаль суміщав роботу депутата з посадою губернатора Львівської області.

Четвертий серед марнотратів - Михайло Соколов також з БЮТ. Він налітав на 192 тисячі при дозволених 26 800 гривень.

П'ятий - Олександр Рябека, який теж представляє блок Тимошенко. Транспорті послуги, надані йому, коштували бюджету 178 тисяч гривень.

Інший депутат від БЮТ Іван Денькович, який злітав у Львів на 122 тисячі гривень, сказав, що не рахує кількість своїх перельотів на рік.

Син президента Віктор Янукович-молодший налітав на 87 тисяч гривень при ліміті в 26 800.

При цьому брат колишнього президента Петро Ющенко за того ж ліміту примудрився витратити на польоти 144 тисячі 526 гривень.

У свою чергу, "регіонал" Владислав Забарський, який налітав 162 тисячі 158 гривень, зізнався, що йому не соромно за таку суму.

"Коли я літаю у своїх особистих справах, я завжди плачу сам. Це принципово. Якщо хтось вважає, що це були непотрібні польоти, я це відшкодую", - сказав він.

Зазначимо, що в разі перевищення депутатом ліміту на безкоштовні польоти, додаткові витрати авіакомпаній компенсуються за рахунок платників податків.

Зараз ви читаєте новину «Депутати налітали на мільйони гривень за рахунок українців. Документ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути