пʼятниця, 08 лютого 2013 13:23

Депутати Київради ухвалили бюджет столиці у розмірі 18,5 млрд грн

Депутати Київради ухвалили бюджет столиці у розмірі 18,5 млрд грн
В опозиції переконані, що цьогорічний бюджет буде так само недовиконаний, як і попередній. Фото: segodnya.ua

Депутати Київської міської ради ухвалили бюджет столиці. За це проголосувало 72 депутати, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Загальний обсяг бюджету Києва у 2013 році склав 18,5 млрд гривень.

"Ми знайшли додаткове фінансування для Києва, яке дозволить збільшити бюджет. Відповідні правки ми внесемо у наступний понеділок. 236 мільйонів гривень додаткових коштів надійдуть за договором користування майна "Київенерго". Ці гроші вони мають сплатити до міського бюджету. Із них планується погасити різницю в тарифах. Планується 100 мільйонів гривень доходу від приватизації комунального майна і 272 мільйони від продажу землі", - сказала секретар Київради Галина Герега.

Заступник голови фракції УДАР у Київраді Андрій Странніков розкритикував бюджет 2013 року, зауваживши, що партія УДАР не голосувала за нього, як не робила цього в попередні два роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активістів пустили на скандальне засідання Київради

"Цей бюджет нічим не відрізняється від того, що був у грудні 2012-го. Чомусь адміністрація тоді закликала, щоб його не підтримати, а зараз, після консультацій із урядом і отримання відповідних гарантій, закликають голосувати. Але всі зміни - це всього лише додаткових півмільярда, які вишукала адміністрація", - зауважив "ударівець".

Він переконаний, що цьогорічний бюджет буде так само недовиконаний, як і попередній.

За інформацією заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, у бюджет столиці закладений тариф проїзду в метрополітені у розмірі 3,20 грн. Але чиновник запевнив, що підвищувати ціну на жетон мерія не збирається. Різницю у тарифах погашатимуть із міського бюджету.

Також, як зазначив Крамаренко, не дивлячись на те, що в минулі роки муніципальні доплати лікарям, учителям та іншим бюджетним працівникам складали 20% від зарплати, у цьому році будуть не більше 10%, принаймні за перший квартал 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Київради ухвалили бюджет столиці у розмірі 18,5 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути