Ексклюзиви
четвер, 23 листопада 2017 12:10

Депутати БПП отримують найбільше бюджетних грошей на "засівання" округів

Депутати від "Блоку Петра Порошенка" отримали 52% бюджетних субвенцій на виборчі округи.

Про це пише Юлія Самаєва у виданні "Дзеркало тижня".

Округи, де перемогли депутати партії "Відродження", одержали майже 20% від загальної суми, а в округи, що віддали перевагу "Народному фронту", спрямували близько 9%.

Розподіл коштів субвенції – не прозорий, на нього суттєвий вплив має бюджетний комітет парламенту. В ньому третина місць належить саме депутатам БПП, інші фракції мають менше представництво.

Наступного року розмір депутатської субвенції на розвиток регіонів заплановано збільшити вдвічі – до 5 млрд грн.

Через впливовість в бюджетному комітеті депутати БПП також очолили рейтинг парламентарів, які залучили в свої виборчі округи найбільше коштів під виглядом урядової субвенції.

Депутати з президентської фракції зайняли всі перші три місяця в хіт-параді, а в першій десятці їм дісталося шість позицій. При цьому, до рейтингу взагалі не потрапили депутати "Народного фронту" та Радикальної партії, які офіційно входять до правлячої коаліції.

"Де-юре субвенція на соціально-економічний розвиток окремих територій — це один зі способів центральної влади підтримати ініціативні регіони, які хочуть і готові реалізовувати інфраструктурні проекти, але достатніх коштів поки що не мають. Де-факто субвенцію використовують депутати-мажоритарники (тому й "депутатська"), намагаючись завоювати або утримати довіру виборців на місцях... Словом, усе те, на чому гарно виглядає табличка "Встановлено за підтримки народного депутата...", - пояснює журналіст.

Статистику подав сайт "Наші гроші"

 
У Верховній Раді працюють 423 депутати. 225 обрані за списками партій, 198 — в одномандатних округах, так звані мажоритарники. Обирали їх у жовтні 2014 року. Повноваження парламент має припинити 2019-го.
Зараз ви читаєте новину «Депутати БПП отримують найбільше бюджетних грошей на "засівання" округів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути