вівторок, 22 травня 2018 17:49

Депутат-безхатченко накупляв із дружиною авто

Депутат Жмеринської міськради від "Блоку Петра Порошенка" Богдан Боровський із дружиною купили автомобілі за заниженими цінами. При цьому житла у подружжя, за декларацією, немає.

Про це пише рух "Чесно".

Депутат, за основним місцем роботи - головний лікар комунального медичного закладу, купив - 2010 року випуску за 310 тис. грн. На автомобільному ринку таке авто коштує втричі дорожче.

 

Також удвічі дешевше купила авто і його дружина (заступник директора в училищі, її зарплата за минулий рік - 44 тис. грн). За Renault заплатила всього 130 тис. грн. В оголошеннях ціна такої автівки удвічі більша.

 

Крім того, дружина депутата купила комерційне приміщення площею 571 кв.м у Жмеринці за 445,6 тис. грн. Це -близько $30 за кв. м. Водночас комерційні приміщення великого розміру у Жмеринці на ринку нерухомості пропонують в 2,5 рази дорожче.

 

"Цікаво, що в декларації Боровського немає житлової нерухомості, тож доводиться припускати, чи не живе він із сім'єю в одному зі своїх нежитлових приміщень чи на земельній ділянці.

Але навіть при тому, що автівки та приміщення купувалися за ціною нижче ринкової, торік витрати родини Боровського на 300 тисяч перевищують доходи", - пишуть активісти.

"Ніяких помилок, я до початку декларування вказував, що у мене є накопичення. І в доларах є накопичення, і в євро, і накопичення. Подивіться попередню декларацію. У попередньому році я машину продавав, дружина продавала машину", - прокоментував депутат.

Натомість у "Чесно" вказують: якщо порівняти заощадження депутата на кінець 2016-го і 2017-го року то вони незмінні.

Усього родина Боровських, згідно з декларацією, торік заробила майже 616 тис. грн. А витратила 890 тис.

"Навіть якби вони протягом року нічого не їли, не платили за комунальні послуги, то все одно їхні витрати за рік перевищують доходи на 274 тисяч гривень. Жодних фінансових зобов'язань у декларації не відображено. У таких випадках декларація підлягає перевірці НАЗК", - резюмують активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрутилась: чому Гонтареву не притягнуть до відповідальності

1 квітня завершилася третя хвиля електронного декларування. Щорічні декларації подали 816 509 високопосадовців і чиновників.

Декларації заповнювали президент, голова Верховної Ради, народні депутати, урядовці, судді, прокурори, керівники державних і комунальних підприємств та установ, обласних управлінь, районних адміністрацій, навчальних і медичних закладів державної й комунальної форм власності, працівники антикорупційних громадських організацій. Вказували свої статки та майно.

Зараз ви читаєте новину «Депутат-безхатченко накупляв із дружиною авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути