четвер, 14 грудня 2017 13:36

Депутат В'ячеслав Соболєв використав "карусель", щоб оскаржити позбавлення мандата

Депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв оскаржив в Окружному адмінсуді Києва позбавлення себе депутатського мандата. Щоб знайти суддю, який погодиться взяти в роботу його позовну заяву, депутат використав відому схему "карусель", пише "КП в Украине".

Видання нагадує, що 15 липня 2017 року громада виборців Києво-Святошинського району провела збори, де зібрала підписи за відкликання Соболєва. В обласній організації "БПП-Солідарність" відразу ж висловили готовність "надати організаційну та юридичну підтримку членам ініціативної групи в процесі відкликання депутатів обласної ради за народною ініціативою". "Ймовірно, внесок Соболєва в розвиток обласного осередку БПП був приблизно еквівалентний внеску в розвиток округу", - зазначає видання.

Після цього В'ячеслав Соболєв звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою заборонити Київському обласному виборчкому збирати комісію для перевірки протоколів з підписами громадян за його відкликання, заборонити взагалі будь-яку перевірку цих протоколів, приймати будь-яке рішення за результатами такої перевірки, а також направляти постанову з результатами такої перевірки в КОО "БПП-Солідарність". "22 вересня 2017 року суддя Литвинова відмовила в задоволенні всіх цих параноїдальних вимог, оскільки до того моменту комісія взагалі могла навіть не прийняти підписні листи до розгляду", - зазначає видання.

5 жовтня 2017 року Київський обласний виборчком ухвалив протокол, яким звернувся в КОО партії "БПП-Солідарність" з приводу відкликання депутатського мандата Соболєва на виконання рішення зборів виборців, закріпленого відповідними підписами, поданими до виборчкому. Соболєв став оскаржувати цей протокол.

  Постанова Київської обласної виборчої комісії
Постанова Київської обласної виборчої комісії

"Для цього він використовував схему "карусель", завдання якої - обійти систему автоматичного розподілу справ між суддями в пошуках того, хто погодиться на угоду з совістю. Суть схеми в тому, що позови або заяви сумнівного змісту подаються кілька разів поспіль під різними соусами, але при цьому судовий збір не сплачується. Якщо спір потрапляє до "неправильного" судді - то його благополучно завертають (залишають без розгляду або відмовляють в розгляді) за формальною ознакою - не сплачено збір. Коли ж стає зрозуміло, що "компроміс намацано", збір оплачується, а справа йде в потрібному руслі", - пояснюють журналісти.

За даними видання, Соболєв вирішив подати до Окружного адмінсуду Києва позов про визнання протиправною та скасування постанови Київського облвиборчкому. В якості запобіжного забезпечення - просив призупинити дію постанови, а також заборонити Київській обласному осередку "БПП" приймати цей документ до розгляду.

Позов з такою вимогою подавався 4 рази. З них кілька разів судді повертали справу без розгляду (очевидно, не готові були "домовлятися"), один раз прямо відмовили в розгляді. А ось суддя Сергій Каракаш'ян - прийняв справу в роботу і навіть виніс постанову про те, щоб частково задовольнити вимоги - зупинити дію постанови виборчкому до розгляду справи по суті. Засідання для цього призначено на 19 грудня.

Нагадаємо, В'ячеслава Соболєва звинувачують у фінансуванні тероризму через підконтрольну йому мережу супермаркетів "Обжора", які працюють на території окупованих районів Донецької області. У ЗМІ опубліковано розгорнуті свідчення про схему управління мережею і дані про сплату податків в "республіканський банк" терористичної організації ДНР. Також у Соболєва був виявлений російський паспорт з пропискою на Рубльовці, а також транзакції за швейцарськими рахунками.

Зараз ви читаєте новину «Депутат В'ячеслав Соболєв використав "карусель", щоб оскаржити позбавлення мандата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути