Ексклюзиви
понеділок, 12 грудня 2016 14:45

Депутат побив СБУшника під час обшуків

Депутат побив СБУшника під час обшуків
Фото: Сергій Лабазюк

Сьогодні народний депутат побив працівника СБУ.

Про це у Facebook написала речник відомства Олена Гітлянська.

"Сьогодні стався ганебний для демократичної країни випадок. Народний обранець дозволив собі завдати тяжких ушкоджень співробітнику СБУ під час виконання ним службових обов'язків. Унаслідок цього потерпілого госпіталізували з черепно-мозковою травмою", - повідомила вона.

Національна поліція проведе розслідування не лише за фактом бійки, а й щодо залучення депутатом для спротиву процесуальним діям правоохоронців декількох десятків тітушок.

За даними СБУ, спецслужба спільно з ГПУ викрила багатомільйонне розкрадання бюджетних коштів посадовцями Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, "організоване через комерційні структури, підконтрольні одному з нардепів".

У відомстві не стали називати прізвище депутата.

Водночас, "Українська правда" пише, що йдеться про депутата з групи "Воля народу" Сергія Лабазюка.

Правоохоронці встановили, що протягом 2015-2016 років "автомобільні" чиновники уклали низку договорів з двома комерційними структурами на поточний ремонт доріг. Співробітники спецслужби з'ясували, що фірми належать одному з народних депутатів. Він контролював дії посадовців Служби автомобільних доріг, які узгоджували з депутатом об'єкти ремонту та вартість робіт.

2015 року одна з комерційних структур отримала замовлення на ремонт доріг державного значення на 17,2 млн грн, поточного - інша фірма "освоїла" 75,5 млн грн, до кінця року планували перерахувати майже 34,4 млн грн.

Під час ремонту доріг підрядники порушили технології через використання меншої кількості матеріалів, ніж необхідно. Посадовці Служби автомобільних доріг прийняли акти виконаних робіт із завідомо неправдивими даними щодо вартості послуг. Під час передвиборчої кампанії депутат для підняття рейтингу, порушуючи бюджетне законодавство, відремонтував за державні гроші автомобільну дорогу місцевого значення на 3,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція завдала Україні більше шкоди, ніж війна - Грібаускайте

У рамках кримінального провадження оперативно-слідча група СБУ прибула для обшуків в офісах комерційних структур на Хмельниччині. Власники фірми викликали 40 охоронців для вчинення опору оперативникам.

Зараз тривають обшуки в Службі автомобільних доріг, комерційних структурах та за місцями проживання фігурантів справи.

Зараз ви читаєте новину «Депутат побив СБУшника під час обшуків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути