середа, 11 січня 2017 11:23

Депутат нагадала про "прострочене зобов'язання" перед МВФ

Депутат нагадала про "прострочене зобов'язання" перед МВФ
pravda.lutsk.ua

Податкова міліція з 1 січня перебуває поза законом через помилку. Тому потрібно ухвалити закон про фінансову поліцію.

Про це у Facebook написала народний депутат від "Самопомочі" Тетяна Острікова.

Відповідний розділ ХVІІІ-2 "Податкова міліція" виключений з Податкового кодексу, що набуло чинності з Нового року, зауважила парламентарій.

"Планувалося, що норма про ліквідацію податкової міліції набуде чинності разом з новим законом про створення фінансової поліції, ймовірність прийняття якого цим складом Ради близька до нуля", - зауважила вона.

Але в законопроекті змінили номер пункту про податкову міліцію, а в перехідних положеннях щодо терміну вступу в силу відповідних норм, номер змінити забули.

"Виходить, що пункт 134 про виключення з Податкового кодексу розділу ХVІІІ - 2 "Податкова міліція" набрав чинності", - продовжила вона.

"Це означає, що зараз немає правових підстав для діяльності податкової міліції, у неї немає законних прав та визначених законом повноважень. Однак, і сам орган в установленому порядку, відповідно до закону, не ліквідований, правонаступник його не визначений, кримінальні провадження, справи та документи нікому не передані, підслідність злочинів в КПК, зокрема про ухилення від сплати податків, залишилася за податковою міліцією", - пояснила депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На корпоративі за мільйон столичних податківців розважав Пономарьов

За словами Остікової, де-юре, правовий статус податкової міліціі наразі – "поза законом". Де-факто, вона не ліквідована, співробітники не звільнені, провадження не передані, продовжує свою діяльність.

Депутат назвала варіант виходу із ситуації.

"Якщо з Божою поміччю сталася така "прикра" помилочка, треба використати момент для розгляду та ухвалення нового закону про створення фінансової поліції. Це до речі і на виконання Коаліційної угоди, і перед МВФ вже прострочене зобовязання. І законопроект відповідний номер 4228 про фінансову поліцію вже давно підготовлено і внесено в парламент", - резюмувала вона.

Зараз ви читаєте новину «Депутат нагадала про "прострочене зобов'язання" перед МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути