пʼятниця, 26 листопада 2010 14:54

Депутат Бундестагу: Головування в ОБСЄ Україні віддали "незрозуміло за що"

Депутат Бундестагу: Головування в ОБСЄ Україні віддали "незрозуміло за що"

Депутат Бундестагу від фракції "Союз 90/Зелені" Віола фон Крамон розкритикувала рішення довірити Україні головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

"Головування вирішено віддати Україну, але незрозуміло за що. У нинішній політичній ситуації, коли є регрес в галузі свободи преси, коли набирає обертів цензура, коли журналісти не мають достатньої інформації, змушені рахуватися з політичним або навіть з фізичним тиском? На мою думку, це означає недостатньо серйозне ставлення до критеріїв і нормам ОБСЄ", - заявила Віола фон Крамон.

На думку німецького депутата, в даному випадку повторилася ситуація з Казахстаном: "Йому дали головування в ОБСЄ, сподіваючись, що після цього країна почне здійснювати перетворення. Але сталося якраз навпаки. Я побоююся, що в Україну буде так само".

"Подібне рішення, в умовах коли преса переслідується, сприймається, як винагороду за правильну політику, а необхідність здійснювати справжні реформи і прогрес, досягнутий після помаранчевої революції, зникає. Це можна розглядати як нагороду за правильну політику з лютого цього року. Тому я вважаю це рішення помилковим", - підсумувала фон Крамон, передає Німецька хвиля.

Нагадаємо, міністри закордонних справ держав-членів ОБСЄ вирішили довірити Україні головування в організації в 2013 році. Зараз в ОБСЄ головує Казахстан.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Бундестагу: Головування в ОБСЄ Україні віддали "незрозуміло за що"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути