Ексклюзиви
вівторок, 03 січня 2023 05:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Денацифікувати, як Німеччину: посол розповів, що потрібно зробити з РФ після її поразки у війні

Денацифікувати, як Німеччину: посол розповів, що потрібно зробити з РФ після її поразки у війні
Макєєв вважає, що пройдуть десятки років, перш ніж денацифікація РФ дасть свої плоди. Фото: investigator.org.ua

Росії після того, як вона зазнає поразки у війні проти України, доведеться пройти складний процес денацифікації за зразком, як це було зроблено з гітлерівською Німеччиною після закінчення Другої світової війни.

Процес цей буде довгим, оскільки доведеться перевиховати цілі покоління людей, розповів посол України в Німеччині Олексій Макєєв в інтерв'ю "Європейській правді".

За його словами, українські дипломати в Німеччині пропонують німцям допомагати Україні в цьому процесі після війни, оскільки у Німеччини хороший досвід в перевихованні людей і денацифікації. До того ж в нинішніх умовах Росію навіть не потрібно окупувати, оскільки в XXI столітті існує досить інших методів перевиховання людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дедалі більше перспектив поразки Росії" – що пише про нас світова преса

Також, додав Макєєв, німці більше не вважають війну в Україні війною тільки президента РФ Володимира Путіна. Німці бачать, що вбивають, грабують, ґвалтують, катують українців звичайні росіяни, а не Путін.

"Наше завдання - переконати німців: подивіться назад на себе. Тому що покаяння, через яке пройшла Німеччина, - це прекрасний зразок того, через що повинна пройти Росія, якщо хтось сподівається, що РФ ще може бути цивілізованою і демократичною"-зазначив посол.

Макєєв також підкреслив, що навіть денацифікація Росії не означатиме автоматичного примирення з Україною. Десятки років можуть пройти, перш ніж Україна і Росія знову будуть підтримувати якісь відносини, а російський президент зможе приїхати в українську столицю і стати на коліна перед стіною пам'яті загиблих за Україну біля Михайлівського собору.

Зараз ані Україні, ані Росії не вдається зробити значні прориви на фронті. Положення там застигло в нестійкій рівновазі.

Україна отримає далекобійні ракети ATACMS, сучасні танки та літаки тоді, коли прийде час. Західні союзники вважають, що постачання озброєння Україні повинні бути дзеркальною відповіддю на дії російських терористів.

Зараз ви читаєте новину «Денацифікувати, як Німеччину: посол розповів, що потрібно зробити з РФ після її поразки у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути