пʼятниця, 25 січня 2019 09:36

День студента: де навчалися українські політики

25 січня відзначають День студента і Тетянин день.

Де навчалися українські політики та перші особи держави, пише "Крапка".

Президент Петро Порошенко закінчив факультет міжнародних відносин і міжнародного права Київського університету ім. Тараса Шевченка за спеціальністю "міжнародні економічні відносини", продовжив навчання в аспірантурі. До 1992-го навчався в аспірантурі та працював асистентом кафедри міжнародних економічних відносин Київського університету. У нього науковий ступінь - кандидат юридичних наук, захистив кандидатську, написав монографію, автор підручника на тему "Сучасні міжнародні економічні відносини".

Автор: rusnext.ru
  Президент Петро Порошенко закінчив факультет міжнародних відносин і міжнародного права Київського університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю «міжнародні економічні відносини»
Президент Петро Порошенко закінчив факультет міжнародних відносин і міжнародного права Київського університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю «міжнародні економічні відносини»

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман із 14 років працював слюсарем. Закінчив Вінницький інститут регіональної економіки та управління за спеціальністю "юриспруденція", пізніше закінчив МАУП за тією ж спеціальністю. У лютому 2010-го закінчив Національну академію державного управління при президентові України, ставши магістром за фахом "управління суспільним розвитком" і спеціалізації "управління на регіональному та місцевому рівнях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книгу Онищенка перевірять у суді

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій історик за освітою, закінчив істфак Львівського державного університету ім. Івана Франка. Пізніше вступив до аспірантури до "Львівської політехніки" за спеціальністю "політологія та соціологія". Після закінчення навчання працював у багатьох археологічних експедиціях. Автор книги "Записки коменданта: хроніка Українського Дому - фортеці помаранчевої революції" (2005 рік).

Віце-спікер Ради Ірина Геращенко за першою освітою журналіст. Має диплом факультету журналістики КНУ ім.Тараса Шевченка. 2011-го закінчила Дипломатичну академію України при МЗС України за спеціальністю "магістр зовнішньої політики", а за рік заочно закінчила юридичний факультет КНУ.

Другий віце-спікер Ради Оксана Сироїд - випускниця Києво-Могилянської академії, її спеціальність - "політологія". Пізніше отримала ступінь магістра у Центрі правових досліджень Київського національного університету ім. Т. Шевченка, також рік навчалася в Оттавськом університеті (Канада).

Автор: Рубрика
  Оксана Сироїд - випускниця Києво-Могилянської академії, її спеціальність - «політологія»
Оксана Сироїд - випускниця Києво-Могилянської академії, її спеціальність - «політологія»

Силовий блок

Генеральний прокурор Юрій Луценко закінчив факультет електронної техніки Львівського політехнічного інституту, за фахом "інженер електронної техніки".

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков - інженер-системотехнік, закінчив Харківський політехнічний інститут. 3 роки працював інженером у Всесоюзному науково-дослідному інституті охорони вод у Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценка порівняли з водієм автобуса без прав

Глава СБУ Василь Грицак закінчив педагогічний університет у Луцьку. У 1993-1997-х - курси в Інституті підготовки кадрів Сллужби безпеки України, а в 1998-2006-х - курси Національної академії СБУ.

Глава Генштабу ЗСУ Віктор Муженко 1983-го закінчив Ленінградське вище загальновійськове командне училище.

Міністр оборони Степан Полторак закінчив Орджонікідзевське вище військове Червонопрапорне командне училище МВС СРСР ім. С.М. Кірова, Військову академію Збройних сил України. У Полторака - єдиного з силового блоку - є вчений ступінь. Він кандидат педагогічних наук.

25 січня відзначають Тетянин день. Сьогодні також святкують День студента. Адже Тетяну вважають покровителькою студентів і педагогів. За переказами, вона жила в Римі в епоху зародження християнства. Була служницею у церкві. Коли у державі примушували відректися від віри, вона відмовилася стати язичницею. Тоді жінку піддали тортурам.

Зараз ви читаєте новину «День студента: де навчалися українські політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути