неділя, 10 липня 2022 23:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Демілітаризація по-українськи. Назвали найкращі РСЗВ, які ЗСУ захопили в росіян

Демілітаризація по-українськи. Назвали найкращі РСЗВ, які ЗСУ захопили в росіян
В Міноборони повідомили про "трофейні" РСЗВ окупантів. Фото: Обозреватель

В Міністерстві оборони України розповіли про три найкращі трофейні реактивні системи залпового вогню, які Збройні сили України захопили в окупантів.

Наши воїни захопили РСЗВ під час боїв. Тепер техніка використовується для знищення ворога, повідомив пресцентр Міноборони в Facebook.

Третє місце. БМ-27 "Ураган". Дальність стрільби цієї РСЗВ — 30-35 кілометрів. Комплекс має різні типи реактивних боєприпасів 9к57, можлива стрільба з кабіни або з закритої позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не зашкодить постачанню американської зброї – ЗМІ

Друге місце. "Торнадо-Г". Бойові можливості зазначеної РСЗВ розширили за рахунок нових реактивних боєприпасів.

"Тепер "Торнадо-Г" буде ефективно" працювати" по колишнім господарям за рахунок далекобійності, точності ураження і супутникового наведення", — заявили в Міністерстві оборони.

Перше місце. ТОС-1А "Солнцепек" — легенда російської пропаганди. Система веде вогонь термобаричними боєприпасами. В залпі 24 снаряди, які здатні накрити площу 200х200 метрів. На озброєнні ЗСУ знаходиться вже кілька таких комплексів.

Одну таку систему ЗСУ захопили 30 березня, а другу – 7 травня. Обидві були отримані в результаті боїв в Харківській області.

"Західне та американське озброєння, що надходить в Україну, вже змінює баланс на фронті. Ситуація ще більше перейде на користь Збройних сил України, коли прибуде більша кількість озброєння" – заявив колишній спеціальний представник Сполучених Штатів Америки в Україні Курт Волкер на початку липня.

Турецькі Bayraktar, французькі Caesar, словацькі Zuzana, американські М777 і HIMARSи – це не повний перелік усіх отриманих Україною систем озброєнь, які вже ефективно працюють на нашу перемогу.

Російські війська фактично стали одними з головних постачальників зброї для української армії. ЗСУ просто захоплюють башато російського озброєння, яке можуть використовувати на полях битв.

Зараз ви читаєте новину «Демілітаризація по-українськи. Назвали найкращі РСЗВ, які ЗСУ захопили в росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути