четвер, 06 жовтня 2011 08:28

Декриміналізація статті під Тимошенко може стати "поганою традицією" - "регіонал"

Декриміналізація статті під Тимошенко може стати "поганою традицією" - "регіонал"

Декриміналізація статті Кримінального кодексу, за якою судять екс-прем'єра Юлію Тимошенко, призведе до руйнування правового ладу в державі, вважає народний депутат Володимир Олійник (Партія регіонів).

"Прийняття рішення по зміні законодавства по відношенню до однієї особи закладе дуже погану традицію. Адже кожного разу буде спокуса за певних обставин знову робити виключення. І тоді буде зруйновано правовий порядок у державі, і така держава нікому не потрібна в Європі", - цитує політика прес-служба Партії регіонів.

Олійник нагадав: ст. 19 Конституції України чітко зазначає, що посадові особи, органи місцевого самоврядування, державні установи повинні діяти виключно на підставі закону, в межах закону і в спосіб, визначений законом.

"А цей законопроект дасть чиновникам волю, і людина, яка своїми вчинками принесла збитків державі на десятки мільйонів, може бути звільнена від відповідальності. З цим не можна погодитися", - наголосив депутат.

Він нагадав, що 3 жовтня голова парламентської фракції БЮТ Іван Кириленко заявив про те, що вони категорично проти того, щоб відбулася декриміналізація ст. 365 КК.

"Адже Тимошенко сподівається на виправдувальний вирок, тому БЮТ не голосуватиме за декриміналізацію цієї статті. Але вже сьогодні вони різко поміняли свою позицію. Бо розуміють, що якщо проголосують за декриміналізацію, то таким чином визнають, що правопорушення було", - пояснив "регіонал".


Зараз ви читаєте новину «Декриміналізація статті під Тимошенко може стати "поганою традицією" - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути