понеділок, 14 листопада 2011 19:37

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Декриміналізація "статті Тимошенко" залежить не тільки від Януковича - Кравчук

Декриміналізація "статті Тимошенко" залежить не тільки від Януковича - Кравчук

Європейька перспектива не має залежати від справи Юлії Тимошенко.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі вислови екс-президент України Леонід Кравчук.

"Від того вибору, який ми сьогодні зробимо залежить життя і майбутнє наших дітей і онуків. Я цілком переконаний, що президент Янукович має підписати європейську угоду про асоціацію. Тому що питання про ЗВТ практично вирішено, залишилися політично-духовні питання, які також будуть вирішені", - підкреслив він.

"Україна це держава, це 46 мільйонів і вона не може бути ототожнена з будь-ким особисто, з Тимошенко чи з кимось іншим. Тимошенко – це одне, а Європейський союз – то інше. Та Тимошенко, оскільки особистість неординарна, як у фокусі віддзеркалює ті проблеми, які є в нашому суспільстві", - додав він.

Кравчук також переконаний, що справа Тимошенко впливає на ставлення до України ЄС: "Через Тимошенко вони побачили яка у нас з ними прірва, побачили як ми живемо. І вони хочуть щоб ми з цього часу почали жити по-іншому і може з Тимошенко розпочали цей крок до нового життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа не буде боротися з режимом Януковича замість самих українців

За словами екс-президента, влада мусить вирішити проблеми судочинства та кримінального кодексу, оскільки в Європі інші цінності. Водночас, він переконаний, що декриміналізація статті Тимошенко не залежить виключно від президента Віктора Януковича.

"Ми ж не можемо ототожнювати Верховну Раду і Януковича. Це не одне і теж. Литвин нещодавно сказав що немає поки що 226 голосів, я думаю, він несе відповідальність за свої слова. Я не переконаний, що й вся опозиція буде голосувати за декриміналізацію статті Тимошенко", - наголосив Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі розраховують на здоровий глузд Януковича

"Не можна так собі уявити що президент сказав і всі одразу стали струнко. Треба час, треба вирівняти баланс", - наголосив він. Кравчук також уточнив, що для того, аби парламент проголосував за декриміналізацію статей КК, Верховній Раді щось має бути подаровано. Зокрема, за його словами, треба прийняти такий бюджет, щоб у ньому були зацікавлені і ті, хто буде голосувати.

Зараз ви читаєте новину «Декриміналізація "статті Тимошенко" залежить не тільки від Януковича - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути