вівторок, 23 червня 2020 13:13

Декілька соток землі і котеджі - журналісти розповіли про майно родини топполіцейського

Родина першого заступника голови Національної поліції та керівника слідчо-оперативної групи з розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета Євгена Коваля володіє землею та нерухомим майном на понад $1 млн, але її члени не мають офіційних підтверджень заробітків, співставних з цією сумою.

Про це повідомляє Bihus.info.

Автор: bihus.info
  Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив Євгена Коваля заступником голови Нацполіції торік у вересні.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив Євгена Коваля заступником голови Нацполіції торік у вересні.

Йдеться про земельні ділянки в курортних Карпатах вартістю понад $1 млн (2,4 га у Пилипці, де, ймовірно, зводиться база відпочинку, та більше 5,5 га у селі Річка), а також під Києвом - у Процеві, Кийлові, Хотянівці, Нижній Дубечні та Новосілках.

Усю землю оформлено на батька першого заступника голови Нацполу - Олександра Коваля.

На ділянці в Пилипці ведеться активне будівництво 6 котеджів і СПА на 671 кв. м та облаштування території. У березні більшість будинків були вже готові.

Автор: bihus.info
 

Також члени родини Коваля володіють ділянкою площею понад гектар у Кийлові - мальовничій частині вздовж Дніпра, де сотка землі стартує з позначки у 26 тис. грн.

Автор: bihus.info
 

Поруч у Процеві у їхній власності ще 5 ділянок площею у 64 сотки (мінімальна ціна 15 тис. грн за сотку).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль не помітив, що Авакову не довіряють 69% українців

11 соток під новим котеджем у Хотянівці, що поруч із Вишгородом, - у власності чоловіка рідної сестри першого заступника голови Нацполіції. Також він, відповідно до реєстру прав на нерухоме майно, значиться власником понад 7 гектарів у Новосілках, де вартість сотки стартує від 30 тис. грн.

Автор: bihus.info
 

Офіційні доходи членів родини поліцейського в рази менші за вартість вищезазначених активів, повідомляють журналісти.

Наприклад, Катерина Крет - сестра Коваля, яка раніше працювала в податковій Вишгорода, у поданій 2019-го декларації, прозвітувала про 420 тис. грн річного доходу на двох ыз чоловіком.

Численного майна, оформленого на неї та чоловіка, жінка не зазначила. Від будь-яких коментарів Крет відмовилась.

Євген Коваль, у декларації якого з нерухомого майна лише 2 квартири у столиці та 2 ділянки під Києвом, пересувається на елітному позашляховику Toyota Land Cruiser 200 Executive Lounge, вартість якого близько 2 млн грн. Цього авто немає в декларації поліцейського. Сам він заявив, що машина є службовою.

Говорити про походження активів родини Коваль не захотів.

Після зустрічі з журналістами Bihus.Info слідче управління Нацполіції відкрило справу за втручання в його приватне життя та правоохоронну діяльність. А на адресу редакції надійшли листи від адвоката Євгена та Олександра Ковалів, в яких вони спростовують фінансовий, побутовий і майновий зв'язок між собою.

Народний депутат від ОПЗЖ, кум президента РФ Віктор Медведчук задекларував офшорну компанію Fregata Marine Ltd, якій належить одна з найдорожчих у світі яхт - Royal Romance орієнтовною вартістю $200 млн.

Зараз ви читаєте новину «Декілька соток землі і котеджі - журналісти розповіли про майно родини топполіцейського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути