четвер, 18 січня 2018 15:36

Децентралізація повинна призвести до енергетичної незалежності громад - Косюк

Децентралізація повинна призвести до енергетичної незалежності громад - Косюк
Децентралізація повинна призвести до енергетичної незалежності громад - Юрій Косюк

Так зазначив у пості на своїй сторінці у facebook голова правління МХП. Юрій Косюк переконаний, що енергетична незалежність України залежить від того, чи будуть енергетично незалежними створені громади.

У 2017 році урядом було схвалено національну енергетичну стратегію виходячи з якої, до 2020 року частка відновлювальних джерел енергії повинна становити 11%. У 2035 році ця цифра має сягнути 25% і це при тому, що на даний час показник альтернативних джерел складає лише 1,2%.

"Звичайно є і позитив: відкриття сонячних установок в Херсонській області, плани з побудови потужної сонячної станції в Чорнобильській зоні, підготовка до запуску в Кам'янці-Подільському потужної ТЕС, яка повністю забезпечить місто теплом і електрикою" - зазначив підприємець.

Проте, Косюк наголосив на тому, що загальна картина втілення національної енергетичної стратегії, а точніше впровадження альтернативних джерел фактично опинилася під загрозою зриву.

"Головною причиною такої ситуації, на мій погляд, є недостатня увага до інвестицій в альтернативну енергетику на рівні громад. Децентралізація дала широкі можливості громадам, однак не визначила стратегічні напрямки" - уточнив Юрій Косюк.

Косюк у своєму пості також наголосив на тому, що український уряд повинен сконцентруватися на допомозі громадам у плані реалізації проектів, щодо виробництва тепла та електрики для власних потреб.

Зазначимо, що голова правління ПАТ "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк вже розпочав переорієнтацію своїх підприємств на відновлювальну енергетику.

Зараз ви читаєте новину «Децентралізація повинна призвести до енергетичної незалежності громад - Косюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути