Ексклюзиви
неділя, 28 листопада 2021 18:14

ДБР відкрило кримінальну справу за відео журналіста Бутусова "По російських окупантах вогонь"

ДБР відкрило кримінальну справу за відео журналіста Бутусова "По російських окупантах вогонь"
Відео журналіст опублікував у суботу.

Державне бюро розслідувань перевіряє законність дій журналіста Юрія Бутусова на відео, яке він опублікував у Facebook, де стріляє з "Гаубиці Д-20" калібром 152 мм.

Про це ДБР повідомло у неділю, 28 листопада.

"Він супроводжує свій постріл словами: "по окупантах вогонь". Пізніше Бутусов дописав, що відео було знято дуже давно, і з тренувань", - повідомили.

В ДБР заявили, що оприлюднення подібних матеріалів завдає шкоди інформаційній безпеці України і дозволяє представникам держави-агресора РФ посилювати тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Єрмак учасник злочину? Дякую за зізнання" - журналіст Бутусов піймав Арахамію на слові

"Усі обставини публікації і запису відео пострілу з гармати, яке виклав Юрій Бутусов, будуть перевірені. В тому числі в порядку статті Кримінального кодексу "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення" і статті "Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни".

Будуть перевірені також і можливі посадові порушення тими особами, які допустили цивільного громадянина до відповідного озброєння", - повідомило Бюро. Розпочало кримінальне провадження.

У відповідь Бутусов заявив, що президент Володимир Зеленский "помстився за свою ганебну пресконференцію".

"Інтереси Зеленского в моїй справі повністю збіглися з інтересами Портнова, Татарова, російської пропаганди та їхньої агентури в Україні. Думаю, що тепер координація дій Офіса президента, силовиків та російського впливу може вважатись доведеною", - написав журналіст.

26 листопада на пресмарафоні сталася перепалка між президентом Зеленським і Бутусовим. Зеленський звинуватив журналіста у смертях українських військових на Донбасі. У відповідь Бутусов назвав президента брехуном.

Торік у серпні Бутусов заявляв, що зрив спецоперації із затримання російських бойовиків "вагнерівців" міг статися через витік інформації з Офісу президента.

Зараз ви читаєте новину «ДБР відкрило кримінальну справу за відео журналіста Бутусова "По російських окупантах вогонь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути