четвер, 02 лютого 2023 13:56

ДБР прийшло до Одеської ОВА: нардеп розповів подробиці
Оновлено

ДБР прийшло до Одеської ОВА: нардеп розповів подробиці
ДБР в Одесі обшукує будівлю ОВА. Фото: slidstvo.info

У четвер, 2 лютого, Державне бюро розслідувань (ДБР) проводить обшуки в будівлі Одеської обласної військової адміністрації.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко в Telegram. З чим пов'язані обшуки, він не уточнив.

"Що цікаво, то охорона ОВА намагалась не впустити ДБР в будівлю", – стверджує Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До топпосадовців Міноборони прийшли з обшуками та вручили підозри

Максим Марченко – голова Одеської ОВА з березня 2022 року.

5 січня Служба безпеки України повідомила про затримання заступника голови Одеської ОВА. За $35 тис. обіцяв "відмазати" підлеглого від в'язниці. Для цього він нібито планував використати особисті зв'язки у правоохоронних органах України, стверджує слідство.

СБУ не назвало прізвища затриманого. Але може йтися про Олега Муратова, за даними ЗМІ.

23 грудня 2022 року співробітники Національного антикорупційного бюро допитували мера Одеси Геннадія Труханова, за даними ЗМІ.

Оновлено о 13:55: під час обшуків голові департаменту фінансів Одеської ОВА Марині Зінченко вручили підозру, повідомив Гончаренко.

Він уточнив, що обшуки проводить Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції. Однак раніше повідомляв про представників ДБР.

У середу, 1 лютого, в Україні силовики провели десятки обшуків. Обшуки пройшли, зокрема, в колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, олігарха Ігоря Коломойського, представників Державної податкової служби, зокрема її київського керівництва, і нардепа-забудовника від забороненої фракції ОПЗЖ Вадима Столара.

Того ж дня Кабмін звільнив керівний склад Державної митної служби. А голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував "весняні посадки".

Хвиля обшуків у середу – це тільки перший етап системної роботи, направленої на боротьбу із внутрішнім ворогом, заявив голова Служби безпеки України Василь Малюк.

Масштабні обшуки, звільнення та підозри прокоментував і секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов. Заявив, що Україна перебуває на початку шляху очищення від людей, які "забули про честь".

Президент Володимир Зеленський назвав 1 лютого "плідним днем". Заявив, що тих, хто "брудниться" на посадах і послаблює Україну, будуть звільняти та карати. Особливо чесність і прозорість важлива для Міністерства оборони, сказав президент.

Зараз ви читаєте новину «ДБР прийшло до Одеської ОВА: нардеп розповів подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути