Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2022 17:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов заявив про "певні загрози" з боку Білорусі

Данілов заявив про "певні загрози" з боку Білорусі
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Київ готовий реагувати на будь-які загрози з півночі. Фото: скріншот з відео

Російська Федерація продовжує перекидати своїх військових і техніку в Білорусь.

Україна готується до "певних загроз" з півночі й знає, як на них реагуватиме. Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "24 каналу".

"Що стосується території Білорусі, що окупована Росією, – ми розуміємо, що звідти можуть бути певні загрози. Ми до них готуємося і знаємо, в який спосіб ми маємо на це реагувати", – зазначив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шпагати по-білоруськи": Лукашенко усвідомив небезпеку вступу в війну проти України

За його словами, до російської армії вступила "дуже мала" частина білорусів, і ці контракти вони уклали ще два-три місяці тому. Данілов запевняє, що охочих воювати проти України з білоруського народу майже нема. Ті, хто згоден, – "абсолютна меншість від того, на що розраховував ворог".

"Ми відстежуємо інформацію про все, що відбувається у Білорусі. Я можу сказати, що дуже маленька частина білорусів, які забажали служити за гроші в російській армії. Вона становить абсолютну меншість від того, на що розраховував ворог", – додав він.

20 жовтня "Радіо Свобода" опублікувала супутникові знімки та свідчення очевидців, які говорять про те, що на військовий аеродром у Зябрівці під Гомелем прибувають російські війська та будуються піщані насипи.

20 жовтня у Генштабі Збройних сил України заявили, що ймовірність спроби наступу з території Білорусі зростає, але його напрямок може бути змінений на захід білоруського кордону для "перерізання" логістики постачання зброї.

15 жовтня до Білорусі прибули перші ешелони російських військових для розгортання "спільного регіонального угруповання військ": дивіться фото та відео.
18 жовтня Генштаб ЗСУ повідомив, що Білорусь проводить приховану мобілізацію до лав збройних сил країни під виглядом навчальних зборів.

Зараз ви читаєте новину «Данілов заявив про "певні загрози" з боку Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути