пʼятниця, 03 березня 2023 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов розповів про російську агентуру і згадав Шуфрича

Данілов розповів про російську агентуру і згадав Шуфрича
Секретар РНБО Олексій Данілов розповів про російську агентурну мережу в Україні. Фото: Facebook.com/rnbou

В Україні російська агентурна мережа почала руйнуватися ще до повномашстабної російської агресії.

Частиною цієї мережі була партія "Опозиційна платформа – За життя". Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Ще до початку війни вона почала руйнуватися. Уявляєте собі, кум Путіна, який тут все життя безперешкодно займався політикою і бізнесом, купував обленерго, створював медіа, будував золотий вагон чи що там ще, Ялта, дача, величезні зв'язки і величезні гроші. І тут раз – все, що він роками створював, беруть і плющать на рівному місці. Для всіх, хто був під ним, це був просто шок", – сказав Данілов.

Зі слів Данілова, це тільки один напрямок цієї мережі.

Ще пара напрямків або груп впливу були в середині ОПЗЖ і на той час вони були "конкуруючими компаніями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук і Козак переписали на пенсіонерку активи на сотні мільйонів – Bihus

Представникам колишньої ОПЗЖ немає чого робити в українському парламенті, сказав Данілов.

"Це не представники ОПЗЖ в минулому. Це люди, які є дотичними до Росії. Це їхні спільники, молодші партнери, яких тут постійно тримали у російській системі координат. Їхні родини знаходяться в Москві або залежать від московських грошей. Це ж спільна така система. Я вважаю і вважав, що їм немає чого робити у нашому парламенті. Дехто з них прислуховується, бачите, останнім часом вони пишуть заяви про складання депутатських повноважень, в тому числі до речі, завдяки журналістам", – заявив секретар РНБО.

Данілов згадав нардепа від ОПЗЖ Нестора Шуфрича, який очолює комітет свободи слова у Верховній раді.

Зі слів секретаря РНБО, Шуфрич перебував у Партії регіонів і тому йому складно уявити, де саме тут свобода слова. Данілов сказав, що це питання до нардепів.

Торік у квітні президент Володимир Зеленський повідомив про затримання підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації Віктора Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Марченко втекла в Росію.

У вересні Медведчука передали росіянам в рамках обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників.

У січні президент позбавив громадянства України народних депутатів Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна і Андрія Деркача. Після цього Верховна Рада позбавила їх мандатів.

Зараз ви читаєте новину «Данілов розповів про російську агентуру і згадав Шуфрича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути