четвер, 30 грудня 2021 00:41

Данілов оцінив ситуацію на українсько-російському кордоні

Данілов оцінив ситуацію на українсько-російському кордоні
Передумов для масштабного вторгнення немає - Данілов. Фото: dw.com

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що наявної кількості російських військ на українському кордоні недостатньо для повномасштабного вторгнення.

"Великого скупчення російських військ ми не спостерігаємо. Є певні переміщення військ, але це не критично. Для повномасштабного вторгнення потрібно, щоб їх було щонайменше у три, чотири, п'ять разів — набагато більше, ніж є сьогодні", сказав Данілов в інтерв'ю виданню "Настоящее время".

"Громадяни України живуть у стані постійної загрози нападу Росії вже впродовж 8 років. Ситуація наразі відмінна в тому, що майже всі країни Заходу звернули увагу на цю загрозу", пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов назвав "важке місце" України, через яке Росія може почати вторгнення

Данілов сподівається, що реакція партнерів України відбудеться заздалегідь, а не "за фактом" як сталося при анексії Кримського півострова.

Уздовж кордону з Україною на кінець листопада Росія зосередила близько 92 тис. військових і значну кількість техніки у своїх західних областях та окупованому Криму. Українська й американська розвідки попереджають, що Кремль може готувати повномасштабне вторгнення.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що воно може розпочатися у січні-лютому 2022 року.

Офіційно Москва це заперечила. Проте висловлювання деяких кремлівських посадовців свідчать про протилежне.

Зараз ви читаєте новину «Данілов оцінив ситуацію на українсько-російському кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути