середа, 18 травня 2011 06:15

Данилишин з Чехії побажав владі успіхів у реформах

Данилишин з Чехії побажав владі успіхів у реформах

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин в ефірі 5 каналу заявив, що зробить все, щоб Україну прийняли до Європейського союзу.

"Я вважаю, що є дуже досить значні перспективи. Ще в 2008 році були відповідні ініціативи щодо переговорів і спільних програм Україна - Європейський союз. В даний час ці переговори продовжуються. Ми вже мали розмови з багатьма експертами ЄС, з керівниками багатьох міжнародних економічних організацій, які будуть сприяти переговорному процесу, і діяльність нашої організації буде націлена на успішне завершення даних переговорів і вступ до ЄС", - переконаний екс-міністр.

Також Данилишин вважає, що надання йому статусу політичного біженця не вплине на перпективи члентва України в ЄС.

"Я не думаю, що надання мені політичного притулку є якою-небудь "червоною карткою". Я все буду робити, щоб Україна, від того, що мені надали політичний притулок, з цим пов'язана не була", - наголосив він.

Екс-міністр економіки також побажав нинішній владі успіхів у проведенні реформ.

"Я бажаю успіхів нашій владі у проведенні реформ. Раз уже взялися, треба завершувати усе до кінця. Економічні реформи заради реформ проводити непотрібно. Реформи - це є необхідна послідовність певних заходів, які мають здійснюватися урядом. Тому що якщо ми будемо здійснювати всі реформи одночасно, то це буде великий хаос, який ні до чого. Я буду все робити для того, щоб якщо будуть мої знання і вміння використанні при підготовці заходів тих чи інших реформ, ми готові підключатися з нашою організацією для того, щоб впроваджувати в Україні з владою, яка є зараз", - зазначив Данилишин.

Також екс-міністр ухилився від відповіді на питання, чи братиме участь в натупних парламентських виборах.

"Ну, 2012 рік буде через рік. Хай зараз іще закінчиться 2011 рік. Будемо бачити, як буде формуватися виборче законодавство України, яким шляхом будуть йти політичні процеси в Україні, і тоді будемо приймати рішення про участь чи неучасть у виборах 2012-го року", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Данилишин з Чехії побажав владі успіхів у реформах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути