четвер, 10 березня 2011 19:02

Далай-лама більше не хоче керувати урядом Тибету

Далай-лама більше не хоче керувати урядом Тибету

Далай-лама йде з політики. Про свій намір передати повноваження голови тибетського уряду у вигнанні - духовний лідер заявив сьогодні, у день 52-ої річниці з моменту першого повстання тибетців проти Китаю.

Рішення духовного лідера має ще погодити парламент. Очікується, що нового голову - оберуть вже наступного тижня. Китай здивований такою новиною і вже зараз наголошує, що жоден наступник не матиме впливу у Тибеті.

У свою чергу Далай-лама, духовний лідер тибетців заявив:

"Ще з 1996-го року я постійно підкреслював - тибетцям потрібен лідер, якого вони вільно самі оберуть. Такій людині я був готовий передати повноваження вже давно. Настав час для такого моменту. Під час парламентської сесії, яка розпочнеться чотирнадцятого березня, я офіційно оголошу про своє рішення і попрошу організувати процес передачі влади вільно обраному лідеру".

Нагадаємо, Далай-лама залишив батьківщину у березні 1959 року після придушення антикитайського повстання. З того часу він живе в Індії. Китайська влада звинувачує його у прагненні добитися відділення Тибету від КНР.

Зараз ви читаєте новину «Далай-лама більше не хоче керувати урядом Тибету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути