пʼятниця, 21 травня 2010 18:46

Далай-лама провів конференцію в Twitter

Далай-лама провів конференцію в Twitter

Духовний лідер Тибету Далай-лама XIV вперше провів сьогодні за допомогою соціальної мережі Twitter on-line-конференцію, під час якої відповів на запитання мешканців КНР.

З лауреатом Нобелівської премії миру китайські користувачі змогли поспілкуватися на сторінці китайського письменника Ван Лісюна. Ван Лісюн, відомий тим, що не раз виступав з критикою політики КНР стосовно Тибету.

Далай-лама відповів на 250 питань, за які на сайті Google Moderator проголосували близько 12 тисяч чоловік. Конференція почалася о 12.00 GMT (15.00 київський) і тривала одну годину.

Хоча в Китаї Twitter заблокований, особливості цього ресурсу дозволяють отримати доступ до його інформації за допомогою незалежних додатків. Також блокаду можна обійти, використовуючи віртуальні проксі-сервери.

Глава новинного сайту China Digital Times, що базується в США, Сяо Цян вважає, що сторінка в Twitter є приблизно у 100 тисяч мешканців Китаю.

У лютому 2010 року Далай-лама за порадою засновника всесвітньо відомого Інтернет-сервісу Евана Вільямса, завів у Twitter свій персональний мікроблог, де він і його співробітники залишають запис. Мікроблог постійно читають близько 350 тисяч людей.

Офіційний Пекін звинувачує Далай-ламу в сепаратизмі, інформація про нього в державних ЗМІ піддається жорсткій цензурі. Влада КНР називає його "вовком в одязі монаха", хоча сам Далай-лама неодноразово заявляв, що поважає цілісність Китаю і домагається тільки "розумної автономії" для Тибету.

У ці дні Далай-лама виступає з лекціями в Нью-Йорку. Наприкінці червня він відвідає Японію.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Далай-лама провів конференцію в Twitter». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути