середа, 03 лютого 2010 12:48

Китай закликав Обаму не зустрічатися з Далай-Ламою

Китай закликав Обаму не зустрічатися з Далай-Ламою

Китай знову закликав президента США Барака Обаму не проводити заплановану зустріч з Далай-Ламою, заявивши, що від цього ще більше постраждають і без того напружені відносини між їхніми країнами, передає Associated Press.

Вже другий день поспіль Китай виступає проти візиту Далай-Лами до США і проти того, щоб США підтримували які-небудь стосунки з верховним лідером буддистів.

Попереднє китайське попередження США відкинули. За словами офіційного представника Білого дому Біла Бартона зустріч досі запланована, хоча з датою її проведення ще не визначилися.

За даними секретаря Далай-Лами, він буде у Вашингтоні 17-18 лютого.

Останнім часом відносини між двома державами погіршилися. Минулої п"ятниці США заявили, що збираються продати Тайваню зброю на суму $6,4 млрд.

У відповідь Пекін одразу призупинила військові контакти з США і оголосив безпрецедентну загрозу санкцій проти американських компаній, що беруть участь у продажі зброї.

Китай надзвичайно чутливий до будь-яких зустрічей Далай-Лами з керівниками урядів, закликаючи їх не втручатися у їхні внутрішні справи. Пекін демонізує Далай-Ламу і стверджує, що той, наполягаючи на незалежності Тибету, намагається зруйнувати суверенітет Китаю.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Китай закликав Обаму не зустрічатися з Далай-Ламою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути