середа, 09 грудня 2020 11:00

"Ця влада не збирається боротися з корупцією" - що означає конфлікт навколо НАБУ і Татарова

"Ця влада не збирається боротися з корупцією" - що означає конфлікт навколо НАБУ і Татарова
Що означає втручання у справу Татарова. Фото: УП

Генпрокурорка захищає агента Портнова в Офісі президента (ексзаступник голови Адміністрації Януковича Андрій Портнов був клієнтом адвоката Татарова. – Gazeta.ua). Знайшла спосіб у ручному режимі управляти кримінальними провадженнями НАБУ. Бо керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ще не обраний, зауважила виконавчий директор "Центру протидії корупції" Дар'я Каленюк про конфлікт між Олегом Татаровим з Офіса президента і НАБУ та генпрокурором. .

"Татаров був речником міліції, виправдовував побиття студентів під час Революції гідності "Беркутом". Потім - адвокатом олігархів Новінського, Ахметова, юристом корупціонера Микитася. Після цього опинився в Офісі президента Зеленського відповідальним за роботу правоохоронних органів. Президент на вимогу західних партнерів виступив із заявою. Мовляв, на НАБУ не можна тиснути й звільняти директора Артема Ситника з політичних причин. Наступного ж дня Татаров виступив з кремлівським оголошенням, що Ситник не має права очолювати НАБУ, а сама структура – ворожа західна. Уже тоді Зеленський мав звільнити Татарова. Мовчання президента щодо нього означає, що ця влада не збирається боротися з корупцією. А стосунки з західними партнерами в подальшому будуть зруйновані. Невідомо, хто дає вказівки Венедіктовій. І де в Офісі президента закінчується Портнов і починається Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перебуває під психологічним тиском - в ОП про дивну заяву Татарова

Перспективи у провадженні Татарова і Укрбуду тепер нема. Прокурорів, які її бачили, усунули. Справу поховають. Татаров залишиться на посаді".

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що всі справи "доведуть до справедливого фіналу". Про це написала у Facebook з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією.

Зараз ви читаєте новину «"Ця влада не збирається боротися з корупцією" - що означає конфлікт навколо НАБУ і Татарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути