неділя, 07 липня 2019 12:44

ЦВК знайшла людей з подвійним громадянством в партії Зеленського - назвали кількість

ЦВК знайшла людей з подвійним громадянством в партії Зеленського - назвали кількість
Центральна виборча комісія назвала прізвища 4 кандидатів. Фото: Уніан

Центральна виборча комісія направила партії "Слуга народу" листа з інформацією щодо можливого подвійного громадянства та інших життєвих обставин 4 кандидатів у народні депутати.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на заступника голови ЦВК Євгена Радченко.

За його словами, інформація стосувалася кандидатів Олександра Куницького, Андрія Холодова, Михайла Соколова та Валерія Божика.

Як пояснив Радченко, представники громадськості та ЗМІ передають ЦВК інформацію про виявлені порушення з боку кандидатів, і вирішила проінформувати про них партію. За його словами, ЦВК не вимагає від партії відповіді на своє звернення.

"Ми ж не слідчий орган, ми не можемо встановити обставини законності чи незаконності набуття громадянства", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "Опозиційній платформі" нервово відреагували на рішення ЦВК щодо Кузьміна

Заступник голови ЦВК зазначив, що не вся інформація стосувалася подвійного громадянства, однак не зміг уточнити, які саме порушення виявили в кожного з кандидатів.

Раніше видання UA:Харків повідомило, що 6 липня на зустрічі звиборцями у Харкові Куницький сам зізнався, що він громадянин Ізраїлю і пишається службою в армії.

Олександр Куницький балотується по 169 одномандатному виборчому округу у м.Харкові, Андрій Холодов – 22 номер списку партії "Слуга народу", Валерій Божик балотується по 294 округу в Чернівецькій області, Михайло Соколов – 99 номер списку партії.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК знайшла людей з подвійним громадянством в партії Зеленського - назвали кількість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути