неділя, 28 жовтня 2012 14:49

ЦВК зафіксувала нові випадки неправомірного використання штампу "Вибув"

ЦВК зафіксувала нові випадки неправомірного використання штампу "Вибув"
Фото: file.liga.net

ЦВК зафіксувала нові випадки неправомірного використання штампу "Вибув".

Про це під час брифінгу розповіла заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

"Найгірше себе проявила Донецька область. На окрузі №60 шість виборчих дільниць використало штамп "Вибув" неправомірно, у місті Львів на 115 окрузі дуже активно використовували такий штамп", - сказала вона.

Також вона зауважила, що у виборах бере участь 21 політична партія, напередодні виборів була скасована реєстрація партії "Собор", через що виникли проблеми з бюлетенями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вже проголосував майже кожен четвертий виборець

"Ніяким чином не можна сприймати цю ситуацію, що жертвою є ВО "Свобода". Бюлетень, в якому не правильно проставлено штампік "Вибув" вважається недійсним, яку б політичну партію не обрав виборець. Головною жертвою є виборець", - додала замголови ЦВК.

За її словами, жодної області ця проблема не оминула. Випадки були зафіксовані в Євпаторії, Дніпропетровську, Запоріжжі, Новоград-Волинському, Одесі, Сваляві а також в маленьких містах та селах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЦВК розповіли, як її використовують в "цинічних маніпуляціях"

"Такі випадки не чисельні, але справжні герої бояться визнати свої помилки, про які ми дізнаємося про весь трагізм і масштаб ситуації в повній мірі лише після голосування", - повідомила Усенко-Чорна.

Нагадаємо, "Свобода" вимагає від ЦВК припинити фальсифікацію виборів, здійснювану шляхом масового викреслювання об'єднання з виборчих бюлетенів.

Як повідомляє прес-служба партії, вже декілька днів на адресу ВО "Свобода" масово надходять повідомлення про те, що на виборчих дільницях у різних областях України члени комісій роблять позначку "вибула" навпроти "Свободи".

Зараз ви читаєте новину «ЦВК зафіксувала нові випадки неправомірного використання штампу "Вибув"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути