пʼятниця, 27 вересня 2013 16:30

ЦВК повідомила, коли можна буде "висунутись" у депутати на проблемні округи

ЦВК повідомила, коли можна буде "висунутись" у депутати на проблемні округи
Андрій Магера. Фото: tsn.ua

Висування кандидатів у народні депутати на повторних виборах у п'яти мажоритарних округах почнеться з 16 жовтня.

Про це повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

За його словами, вже з 16 числа партії можуть проводити з'їзди по висуненню кандидатів, або громадяни можуть подавати документи про самовисування своїх кандидатур.

Він також повідомив, що, за розрахунками ЦВК, для проведення в 5 округах виборів необхідно близько 20 млн грн, але в цю суму не входять витрати на функціонування державного реєстру виборців і безпосередньо ЦВК з організації цих виборів.

Магера нагадав, що в парламенті вже є законопроект про внесення відповідних змін до держбюджету і висловив надію, що він буде прийнятий на найближчому пленарному тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про перевибори на п'яти округах набув чинності

Як повідомлялося, Верховна Рада 5 вересня призначений на 15 листопада повторні вибори народних депутатів у п'яти мажоритарних округах - № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 225 ( Київ, Шевченківський район). Закон встановлює, що виборчих процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування.

ЦВК доручено оголосити про початок виборчого процесу не пізніше, ніж наступного дня після набрання чинності цього закону.

26 вересня президент України Віктор Янукович підписав закон про повторні вибори у п'яти мажоритарних округах , призначених на 15 грудня. Закон встановлює, що виборчих процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування.

Відомо, що ЦВК визнав неможливим встановити результати виборів народних депутатів у п'яти одномандатних округах 28 жовтня 2012 .

Зараз ви читаєте новину «ЦВК повідомила, коли можна буде "висунутись" у депутати на проблемні округи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути