неділя, 17 січня 2010 12:44

ЦВК не бачила рішення суду щодо голосування вдома

ЦВК не бачила рішення суду щодо голосування вдома

Центральна виборча комісія станом на сьогоднішній ранок не отримувала ніякого судового рішення про голосування на дому за наявністю медичної довідки.

Про це сьогодні у Києві, відповідаючи на питання журналістів, заявив голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал.

"У Центральній виборчій комісії таких рішень станом на 10.00 немає", - сказав він.

При цьому Шаповал підкреслив, що займатися організацією виборів повинна ЦВК, а судові рішення не можуть замінювати закон.

"Якщо ЦВК намагатимуться нав"язати якісь рішення, ми теж будемо відповідним чином на це реагувати. Думаю, не хотілося б, щоб такі випадки мали місце", - наголосив Шаповал.

Нагадаємо, сьогодні на сайті БЮТ з"явилось повідомлення, що Апеляційний адміністративний суд Києва сьогодні о 3.30 у повному обсязі за нововиявленими обставинами скасував усі попередні рішення про можливість голосування виборців вдома.

За словами заступника керівника центрального виборчого штабу кандидата у президенти Юлії Тимошенко Андрія Портнова, суд встановив, що Центральна виборча комісія, приймаючи роз"яснення про порядок голосування вдома, діяла протиправно, і скасував це рішення.

Портнов наголосив, що у день голосування 17 січня усі, хто бажають голосувати за межами виборчих дільниць, мають навести докази у вигляді медичних документів.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «ЦВК не бачила рішення суду щодо голосування вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути