пʼятниця, 24 грудня 2021 04:13

ЦВК хоче оцінити можливість виборів на Донбасі

ЦВК хоче оцінити можливість виборів на Донбасі
Вибори на Донбасі планують провести навесні 2022 року. Фото: Укрінформ

Центральна виборча комісія звернулася до Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій – обласних військово-цивільних адміністрацій щодо перших місцевих виборів в окремих територіальних громадах цих регіонів 27 березня 2022 року.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЦВК.

"На окремих територіях цих областей існує загроза безпеці виборців, інших суб'єктів та учасників виборчого процесу, а також належному забезпеченню організації підготовки та проведення виборів із дотриманням вимог Кодексу", - йдеться в повідомленні.

Рішення про проведення виборів можуть ухвалити на підставі відповідних висновків обласних військово-цивільних адміністрацій. Комісія не може самостійно визначати можливість забезпечення безпеки та можливість уникнення терористичної загрози під час організації та проведення виборів на цих територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія погрожує Україні через прийняття закону про перехідний період на Донбасі

"Виборчим Кодексом визначено, що перші вибори можуть проводитись двічі на рік – в останню неділю березня та останню неділю жовтня та мають бути призначені не пізніше ніж за 70 днів до дня виборів. Отже, у разі визнання можливим організувати підготовку та проведення перших місцевих виборів в останню неділю березня 2022 року Комісія повинна ухвалити рішення про їх призначення не пізніше 16 січня 2022 року", - повідомляють у ЦВК.

У Комісії очікують на відповідні висновки від Донецької та Луганської ОДА-ВЦА не пізніше 13 січня 2022 року.

9 серпня прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про основи державної політики перехідного періоду" (зареєстровано за №5844).

У Верховній Раді процес схвалення законопроєкту йде повним ходом.

Законопроєкт передбачає, що вибори на деокупованих територіях України можуть проводитися тільки в разі можливості забезпечення недопущення протиправного втручання у виборчий процес, зокрема з боку Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК хоче оцінити можливість виборів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути