субота, 17 квітня 2010 12:27

Цушко лататиме діри за рахунок шмурдяку

Цушко лататиме діри за рахунок шмурдяку

Уряд планує подолати дифіцит бюджету за рахунок скорочення державних службовців, автопарків держустанов та підвищення акцизу на кріплені вина.

Про це в ефірі програми "Шустер Live" заявив міністр економіки Василь Цушко.


"Планується скорочення більше 10 тисяч чиновників. З 2007 року збільшили чиновницький апарат на 22 тисячі чоловік. Це ж державні гроші", - обурився Цушко.

"Планується обмеження в бюджеті, щоб начальникам у райадмістраціях, в обласних адміністраціях, в міністерствах *(у тому числі Мінекономіки) залишити тільки дві машини", - сказав він.

"Я вже приклад подав. Працюю місяць міністром економіки і за бензин сам плачу. Мало того, я від "Мерседеса" відмовився, взяв простий "Шевроле", - заявив Цушко.

"Вводимо податок на розкіш. Машини, які коштують більше 50 тис. дол., будуть дуже добре платити, коли купуватимуть. Літаки, вертольоти, яхти...

По акцизах. По тютюновій галузі ми домовились з бізнесом - це 3 млрд. у бюджет. По виноробсту. Я цю галузь добре знаю. Є у нас у народі шмурдячники. Хтось чув, щоб у січні у нас в Україні збирали виноград? А у нас у січні виробляються кріплені вина. Береться винний порошок, пам"ятаєте, колись був напій "Юппі", береться ще спирт і вода, і вам приподносять "Кров суслика" чи "Кров бика" і т.д. Ми захищаємо сухі вина, ми захищаєм масандрівські вина, шампанське, а це буде оподатковуватись", - заявив під сміх у залі Цушко.

Найбільше Цушкові опонувала Олександра Кужель. Вона запевнила, що, зазвичай, такі скорочення навпаки закінчуються збільшенням апарату чиновників.

"Це четверте чи п"яте скорочення держслужбовців. Після цього їх кількість виростає рівно удвічі. Побачите, сьогодні їх скоротять на 10 тисяч, через півроку їх буде на 20 тисяч більше", - переконувала екс-голова Держкомітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.

Gazeta.ua


Зараз ви читаєте новину «Цушко лататиме діри за рахунок шмурдяку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути