вівторок, 05 серпня 2014 14:39

Аби Путін припинив війну, треба більше санкцій - екс-посол США в Україні

Аби Путін припинив війну, треба більше санкцій - екс-посол США в Україні

Колишній посол США в Україні Джон Гербст вважає, що минулий тиждень, коли ЄС ухвалив рішення про жорсткіші санкції проти Росії, став гарним прикладом спільних дій трансатлантичних союзників. Проте, за його прогнозом, потрібні будуть подальші санкції, аби Путін припинив ескалацію напруженості на сході України.

Про це він написав у своїй статті, оприлюдненій на сайті провідного американського аналітичного центру "Атлантична Рада".

"Результати минулого тижня були хорошими, але, ймовірно, буде необхідно більше санкцій для переконання пана Путіна, щоб прибрати російських бойовиків і озброєння з України. У перспективі обережність ЄС може спровокувати подальше розчарування Києва та Вашингтона. Проте минулий тиждень став хорошим нагадуванням того, що, як казав Уїнстон Черчілль, єдине, що гірше за проведення кампанії з союзниками, - це проводити кампанію без них", - зазначив Гербст.

Аналізуючи головні чинники того, чому все ж таки Євросоюз зважився на застосування жорстких, у тому числі секторальних санкцій, екс-посол посилається на обговорення з посадовцями, журналістами та експертами НАТО, ЄС, Німеччини та Великої Британії, проведеними напередодні Атлантичною радою в Брюсселі, Берліні та Лондоні.

"Для багатьох наших співрозмовників дуже суттєвим чинником стало "бездушне поводження сепаратистів з останками жертв, крадіжка їх майна, видалення доказів з місця події та перешкоджання слідчим. Як обережно запитав один із співрозмовників: "Що це за категорія людей, які можуть так поводитися з мертвими?" Для європейців це був момент, який чітко прояснив ситуацію", - зауважив Гербст.

Він особливо відзначив роль Нідерландів у прийнятті рішення ЄС, оскільки громадян цієї країни було найбільше серед жертв катастрофи малайзійського літака, а також вплив Німеччини, у суспільстві якої дії сепаратистів на місті трагедії викликали відразу, що створило політичні умови для канцлера Ангели Меркель для рішень стосовно введення санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Аби Путін припинив війну, треба більше санкцій - екс-посол США в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути