середа, 10 серпня 2011 14:43

Чотири європейських країни розхвилювалась через арешт Тимошенко

Чотири європейських країни розхвилювалась через арешт Тимошенко

Країни Вишеградської четвірки – Чеська Республіка, Угорщина, Польща та Словаччина – висловили своє занепокоєння поточною ситуацією в Україні, спровокованою рішенням Печерського районного суду та наступним арештом Юлії Тимошенко.

Як повідомила прес-служба Тимошенко, на думку країн Вишеградської четвірки, такий захід є неадекватним як для порушення регламенту суду та перешкоджання судовому процесу.

Країни Вишеградської четвірки вважають, що справедливі, прозорі і незалежні судові процедури повинні гарантуватись всім громадянам України.

Крім того, вищезгадані країни, які є активними прихильниками європейських прагнень України, висловлюють надію, що українська влада зможе реалізувати ці прагнення за допомогою належного функціонування верховенства права, справедливого судочинства та високих стандартів демократії в Україні.

Нагадаємо, раніше керівництво США висловило занепокоєння розвитком подій навколо колишнього прем'єра України Юлії Тимошенко. Як заявив представник держдепартаменту Марк Тонер, американська влада має намір надалі уважно стежити за судовим розглядом справи Тимошенко.

Також президент Європейського парламенту Єжи Бузек висловив свою стурбованість через арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко і закликав Україну дотримуватися принципів і спільних цінностей, що визначають відносини Києва і Брюсселя.

Зараз ви читаєте новину «Чотири європейських країни розхвилювалась через арешт Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути